ağır sözler | " /> ağır sözler | "/>

En Sıcak Konular

Erdoğan'dan İsrail'e ağır sözler

3 Haziran 2010 11:30 tsi
Erdoğan'dan İsrail'e ağır sözler Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Türkiye İhracatçılar Meclisi Genel Kurulu'nda konuştu. Erdoğan, Gazze'ye yardım götüren gönüllülere saldıran İsrail'e sert eleştiriler yöneltti.

Başbakan Erdoğan: Biz artık bu zorbalığa, saldırganlığa göz yummayız, boyun eğmeyiz, görmezden gelemeyiz  
 
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in yaptığı zorbalığa birilerinin göz yumabileceğini ve görmezden gelebileceğini belirterek, "Ama biz artık bu zorbalığa, saldırganlığa göz yummayız, boyun eğmeyiz, görmezden gelemeyiz." dedi.

Erdoğan, Rixos Otel'de düzenlenen Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) 17. Olağan Genel Kurulu'nda konuştu. Erdoğan, Gazze'ye yardım götüren gönüllülere saldıran İsrail'e sert eleştiriler yöneltti.

Erdoğan, İskenderun'daki terör saldırısı ve Akdeniz'deki devlet terörünü haber alınca Şili'deki temaslarını keserek Türkiye'ye dönmek zorunda kaldığını belirtti. Erdoğan, "Bölgede çocuklar fosfor bombalarıyla öldürüldükçe, çocuk parkları bombalandıkça, hastaneler, okullar bombalandıkça, çocuklara ilaç götüren, gıda götüren, oyuncak götüren gönüllüler katledilince bölgeye barış gelmez. Bölgede hiç kimse için barış ve istikrar söz konusu olmaz." dedi.

Başbakan Erdoğan, bu saldırgan tavırlardan, bu hırçın politikalardan bölgenin hiçbir ülkesinin kazanç sağlayamacağına işaret ederek, şöyle devam etti:

"İsrail de İsrail halkı da kazanç sağlayamaz. Gazze'de, Kudüs'te, Akdeniz'de bir haydut yaklaşımıyla, bir korsan yaklaşımıyla hukuksuz şekilde yürütülen şiddet politikalarıyla tüm dünyayı karşısına alan, meydan okumalarla, benzer politikalarla birileri hiçbir şey elde edemez. Birileri buna göz yumabilir. Zoraki kınamalarla, gönülsüz açıklamalarla birileri bu zorbalığı teşvik edebilir. Ama biz artık bu zorbalığa, saldırganlığa göz yummayız, boyun eğmeyiz, görmezden gelemeyiz."

İsrail'in, yaklaşımlarını ivedilikle gözden geçirmesini isteyen Erdoğan, kendilerinin İsrail halkı ile sorunlarının olmadığını kaydetti. İsrail halkının, iktidar partilerine gereken mesajı vermeleri gerektiğini ifade eden Erdoğan, İsrail'in antisemitizmi istismarı ile kendini haklı gösterme çalışmalarının dikkatlerinden kaçmadığını vurguladı. Aldıkları bazı ihbarlar üzerinde de çalıştıklarını vurgulayan Erdoğan, "Suç duyurumuzu hassasiyetle yaptık, yapıyoruz." dedi.


HEDEF 500 MİLYAR İHRACAT

Başbakan Erdoğan, ayrıca, Türkiye'nin ihracatçıları ile gurur duyduklarına belirterek, ihracatın artması için hükümet olarak üzerlerine düşen ne ise yaptıklarını, bundan sonra da yapacaklarını söyledi.

Erdoğan, Türkiye'nin 2023 yılında dünyanın ilk 10 ekonomi arasına girmeyi kendisine hedef olarak koyduğuna işaret ederek, "Bu, asla bir hayal değil. Ulaşılamayacak bir seviye değil. Önümüzdeki dönemde ihracatın beş kat artırılacağına inanıyorum. İhracat hedeflerimizi yakalayacağımıza inanıyorum." şeklinde konuştu. 
 
cihan



Bu haber 910 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,917 µs