En Sıcak Konular

2 Türk yanımızda vuruldu

3 Haziran 2010 11:11 tsi
Gazze'ye yardım için çıktığı yolsa İsrail askerlerinin saldırısına uğrayan Mavi Marmara adlı Türk gemisinde bulunan 2 Malezyalı gazeteci, yaşadıkları dehşeti anlattı.

Mavi Marmara gemisinde gazeteci olarak görev yapan Ashwad İsmail, (25) Malezya basınına telefonla arayarak yaşadıklarını paylatı. İsmail, saldırıların Pazartesi sabahı 04.00'te başladığını söylerken, ortada hiç bir sebep yokken İsrail'in sivil insanların üzerine ateş açtığını söyledi. Malezyalı gazeteci, "Ben röportaj yaparken, yanımda bulunan 2 yardım gönüllüsü Türk vatandaşını vurdular. Daha sonra silahları bana çevirdiler ama ateş etmediler. Yerler kanla dolmuştu." dedi.

Türkiye'den Gazze'ye yardım için hareket eden gemilerde toplam 12 Malezya vatandaşı bulunuyordu. Yapılan resmi açıklamalara göre, İsrail tarafından tutulan 12 kişi serbest bırakıldıktan sonra Ürdün'e geçti ve Ürdün hükümeti tarafından koruma altına alındı.

19 İsrail askeri deniz botunun ve 3 helikopterin, gemilerin etrafını sardığını belirten gazeteci, İsrail komandoları gemiyi tamamen ele geçirdiğinde ortalığın karıştığını ve İsrail komandolarının savunmasız insanlara durmaksızın ateş ettiğini söyledi. ''İsrail komandoları bize, üzerimizde herhangi bir silah olmamasına rağmen sanki suçluymuşuz gibi muamele gösterdiler." diyen Ashwad, tamamen savunmasız bulunmalarına ve geminin uluslararası sularda olmasına rağmen, İsrail'in neden saldırdığını anlayamadığını belirtti.

Malezyalı gazeteci, "Daha sonra bizleri gruplara ayırarak Beersheba adlı bir hapishaneye götürdüler. İsrail askerleri bize Gazze'ye ne amaçla gittiğimizi sordular ve üzerimizdeki her şeyi aldılar. Kendimi bütün dünyadan koparılmış gibi hissettim ve şimdi Filistin'in yıllardır nasıl bir zulmün altında olduğunu daha iyi anlıyorum." dedi.

Yanında kameraman olarak bulunan 44 yaşındaki Shamsulkamal Latip ise yaşadıklarını ''Saldırı olmadan önce uyuya kalmışım. Silah ve çığlık sesleriyle uyandım. İsrail askerleri bize silahlarla saldırırken,11 yaşındaki oğlum ve eşim aklıma geldi." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Malezya Dışişleri Bakanı Datuk Seri Anifah Aman ve bazı yetkililer ise Ürdün'de bulunan Malezyalıları almak için Ürdün'e hareket etti. Bakan Aman, Malezya vatandaşlarını koruma altına alan Ürdün hükümetine de teşekkür etti.

cihan



Bu haber 543 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,345 µs