En Sıcak Konular

Korkudan dili tutuldu

3 Haziran 2010 08:45 tsi
Korkudan dili tutuldu
Bir İngiliz kanalına çıkan İsrail Başbakanlık Sözcüsü Mark Regev ile yaşanan bir dialog İsrailli yetkililerin "çaresizliğini" ortaya koydu.

Tutukluları serbest bırakma kararı İsrail basınında "Türkiye Başbakanı İsrail'i korkutmayı başardı" sözleriyle manşete taşındı. İngiliz kanalına konuk olan İsrail hükümeti sözcüsünün ise, "Türkiye Gazze gemisine savaş gemileriyle eşlik ederse ne yapacaksınız" sorusu karşısında adeta dili tutuldu

Başbakan Erdoğan'ın sert çıkışı ve yürütülen kararlı diplomatik girişimlerin ardından İsrail'in tutuklu gönüllüleri ve gazetecileri serbest bırakma kararı alması gündemin birinci sırasına yerleşti. İsrailli Maariv gazetesi, "Türkiye Başbakanı İsrail'i korkutmayı başardı" derken, İngiltere'de canlı yayında yaşanan bir diyalog, İsrailli yetkililerin "çaresizliğini" ortaya koydu. Bugüne kadarki tüm demeçlerinde saldırgan ve pervasız bir tutum sergileyen İsrail Başbakanlık Sözcüsü Mark Regev, İngiliz Channel 4 televizyonu ana haber bülteninde, Tel Aviv'in gemi saldırısından sonra Türkiye'den nasıl korkar hale geldiğini gözler önüne serdi. Ünlü spiker Jon Snow öyle sorular sordu ki programa canlı bağlanan Regev'i şoka uğratıp geri gönderdi.

RENKTEN RENGE GİRDİ

Söz konusu diyalog şu şekilde gelişti: (Spiker) Snow: "Eğer Türkiye şuan yolda olan Gazze gemisine savaş gemileriyle eşlik ederse ne yapacaksınız?" Regev: "Bu nasıl bir varsayım! Bu konuda bir bilginiz var mı?" Snow: "Bu şuanda dile getirilen bir şey. Türk başbakanı mecliste bunun mümkün olabileceğini söyledi." Regev: "Ben... ah...Ben.. Hayır, bunun ciddi olduğunu sanmıyorum." Snow: "Elbette ciddi! Bu akılalmaz bir şekilde ciddi bir durum! Büyük bir savaşla sonuçlanabilir" Regev: "Şimdi siz bana Türklerin İsrail'e vurmak için savaş gemisi gönderdiklerini mi söylüyorsunuz?" Snow: "Ya, neden onları arayıp sormuyorsunuz?" Regev: "Bunun ciddi olduğuna inanmıyorum. Bunun ciddi olduğuna inanmıyorum. Bu bilgiyi nerden aldınız?" Snow : "Bana sormayın eğer ciddiysem, Türklere sorun" Regev: "ciddi misin? Snow : "Regev, katıldığınız için teşekkürler.

"SAVAŞ GEMİSİ KORKUSU"

İsrail hükümet sözcüsü Regev'in "savaş gemisi" sorusu karşısında afallamasının ardından, Jerusalem Post gazetesinin de "İsrail gelecek gemiye Türk savaş gemilerinin eşlik etmesinden korkuyor" yorumunu yapması dikkat çekti. İsrail gazetesi Maariv de, "Türkiye Başbakanı İsrail'i korkutmayı başardı" diyerek yaşanan paniğe vurgu yaptı. Maariv, Erdoğan'ın tüm Türk vatandaşlarının derhal serbest bırakılmasını istemesi ve yaralılar için ambulans uçak göndermesi üzerine hükümetin tüm eylemcilerin sınır dışı edileceğini duyurduğunu yazdı. Bu arada AP Dışişleri Komisyonu'nun İsrail'in saldırısını görüştüğü oturumda, "helikopterlerden gemilere inen askerlere sopalı saldırı" görüntüleriyle ülkesini savunmaya çalışan İsrail Büyükelçisi Ran Curiel, milletvekillerinin sert tepkisiyle karşılaştı.

Vahşetin mimarlarının yüzü kapatıldı

Barak "katliam" operasyonuna katılan askerlerle tek tek görüştü. Görüşme fotoğraflarını yayımlayan İsrail Savunma Bakanlığı ise, "vahşete imza atan" askerlerin yüzünü gizledi.

yenişafak




Bu haber 1,469 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,780 µs