En Sıcak Konular

Havalimanında izdiham yaşandı

3 Haziran 2010 08:38 tsi
İsrail askerlerinin saldırısına uğrayan yardım gönüllülerini Atatürk Havalimanı'nda binlerce kişi karşıladı. Yardım gönüllülerinin bulunduğu otobüsler izdiham nedeniyle havalimanından güçlükle ayrıldı.

Türk Hava Yolları'na ait 3 uçakla İstanbul'a getirilen yardım gönüllüleri, havalimanında coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı. Uçaktan indirilen yolcular kendilerini apronda bekleyen İETT otobüslerine bindirildi. Yardım gönüllüleri otobüslere binerken bu sırada Adli Tıp Kurumu araçları cenazeleri havalimanından çıkardı. Cenazelerin geçişi sırasında binlerce insan tekbir getirdi.

Yardım gönüllülerini bekleyen kalabalık grup, polis ekiplerine zor anlar yaşattı. Gönüllülerin otobüslere yürüdüğünü gören kalabalık grup, polis barikatını aşarak tel örgülerin bulunduğu yere doğru koşmaya başladı. Polis ekipleri kalabalık grubu engellemeye çalıştıysa da başarılı olamadı. Tel örgülerden yakınlarını görmeye çalışan vatandaşlar izdiham yaşanmasına neden oldu. Yardım gönüllüleri arasında oğlu olduğunu belirten bir vatandaş, oğlunu yakından görebilmek için polis ekiplerine yalvardı. Otobüslerin çıkışı için kapı açıldığında ise tam anlamıyla kargaşa yaşandı. İsrail aleyhinde slogan atan kalabalık grup, sık sık tekbir getirdi. Otobüs içindeki yardım gönüllüleri ise zafer işareti yaparak kalabalık grubun coşkusunu paylaştı.

Yabancı uyruklu olduğu öğrenilen yardım gönüllüsü iki kişi, kalabalık grubun bulunduğu yere gelerek karanfil dağıttı. Yardım gönüllüleri bazı vatandaşlarla kucaklaştı. Bu arada, yardım gönüllüleri ile birlikte İstanbul'a gelen İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım da havalimanında toplanan kalabalığa hitaben bir konuşma yaptı. Yıldırım'ı kalabalık grup alkışlarla ve sloganlarla karşıladı.

cihan



Bu haber 480 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,915 µs