En Sıcak Konular

Davutoğlu: Devam ederse yüzkarasıdır

3 Haziran 2010 08:05 tsi
Davutoğlu: Devam ederse yüzkarasıdır Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Böylesine barbarca bir katliamı gördükten sonra, İsrail'in hala Gazze ablukası devam edecekse, bu uluslararası toplum için yüzkarası bir durum olur" dedi. Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise, İsrail'in gemideki orantısız ş

Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Davutoğlu, "İçerideki yaralı kardeşlerimizi dinledik, her birinin anlattıkları destandır. Sadece vicdanlarının sesiyle Gazze'ye yola çıktılar. Karşılıksız yola çıktılar. Hala İsrail ablukası sürecekse, bu uluslararsı toplum için yüzkarası olur. Bundan sonra inşallah böyle bir konvoyla değil, barış içerisinde Gazze'ye ulaşırlar" diye konuştu.

Bugün Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komitesi'nde 33 ülkenin desteğiyle uluslararası soruşturma kararının alındığını hatırlatan Davutoğlu, "Soruşturmanın en sert yapılması için bütün uluslararası kurumlara baskımız sürecek. Büyükelçimiz geri çağrıldı. Gerekli değerlendirmeleri yapacağız. Vatandaşlarımızın dönmesiyle bu davanın peşini bırakmış değiliz. Yaralanmış vatandaşlarımız ve cenazelerimiz var" şeklinde konuştu.

Refah sınır kapısının sürekli açık tutulmasını istediklerini vurgulayan Davutoğlu, davet edildikleri halde yoğunluktan Arap Birliği toplantısına gidemediklerini, ancak kendilerini ziyarete gelen Katar Başbakanı'ndan bu konuda destek vermesini istediklerini dile getirdi.

"Ailelerine kavuşan vatandaşlarımıza bir daha Allah ayırmasın diyoruz" ifadesini kullanan Bakan Davutoğlu, şunları söyledi: "Büyük bir gayret gösterdiler. Bütün hükümet üyelerimiz üç gündür seferberlik halinde çalışıyoruz. Bütün imkanlarımızla seferber olduk. Başbakanımız bizzat bütün bu süreçlerle ilgilendi. Bugün vatandaşlarımız memleketlerine döndüler. Bütün hastane personeline teşekkür ediyoruz. Moralleri çok yüksek. Millet olarak büyük dayanışma gösterdik"

Bakan Davutoğlu, Türk vatandaşlarından halen kayıp olanlar varsa, sonuna kadar konuyu takip edeceklerini kaydederek, "Bir vatandaşımız dahi orada kalmayacak, müsterih olunuz, çalışmamız sürecek. Ürdün'den çıkış yapanlar da var, aralarında Türkler olabilir. Ürdün dışişleri bakanıyla görüştüm, eğer Türk vatandaşı varsa hemen onu getirteceğiz" sözlerini sarf etti.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise, İsrail'den gelen yaralıların anlattıklarında çok ilginç unsurlar olduğunun altını çizdi. Akdağ, "Orantısız şiddet vahşete dönüşmüş. Vatandaşlarımızın üzerine gökten helikopter, yerden botlar çullanmış. Yaralarını her anlamda sarmamız gerekiyor. Aileleriyle de yakından alakadar olacağız. Operasyonda emeği olan herkese şükranlarımı ifade ediyorum" diye konuştu.

cihan

 

 



Bu haber 680 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,907 µs