En Sıcak Konular

İsrail: Uçaklar Türkiye'ye hareket etti

2 Haziran 2010 22:35 tsi
İsrail: Uçaklar Türkiye'ye hareket etti 
İsrail, yardım filosuna baskında öldürülen 9 kişinin cenazesiyle, 503 aktivisti taşıyan toplam 5 uçağın, Türkiye ve Yunanistan'a hareket ettiğini açıkladı.

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Sabine Haddad, 1 uçağın daha, kalan diğer aktivistleri taşımak üzere ilerleyen saatlerde havalanacağını kaydetti.

Yardım gönüllüleri Devlet Konukevi'nde karşılanacak

İsrail askerleri tarafından saldırıya uğrayan ve bu gece Türkiye'ye dönmesi beklenen yardım gönüllüleri için karşılama alanı değiştirildi. Atatürk Havalimanı dış hatlar terminalinde beklenen gönüllüler için karşılama yeri olarak Devlet Konukevi belirlendi.

Türkiye, İsrail askerlerinin saldırısına uğrayan yardım gönüllülerini bekliyor. Türk Hava Yolları tarafından görevlendirilen uçaklar yardım gönüllülerini aksaklık yaşanmassa bu gece İstanbul'a getirecek. Gönüllülerin ilk etapta dış hatlar terminaline gelmesi bekleniyordu. Yapılan bir değişiklikle yardım gönüllülerinin Devlet Konukevi'ne getirilmesi planlandı. Yardım gönüllüleri için tahsis edilen otobüsler ve ambulanslar bu değişiklik nedeniyle Devlet Konukevi'ne çekildi. Havalimanının apron kısmına çekilen otobüslere ve ambulanslara uçaktan inen yardım gönüllülerinin bindirilmesi planlanıyor.

BASIN ORDUSU BEKLİYOR

Yardım gönüllülerini Devlet Konukevi'nde adeta bir basın ordusu bekliyor. 14 canlı yayın aracı Devlet Konukevi bahçesinde yerini aldı. Onlarca gazeteci yardım gönüllülerini görüntüleyebilmek için birbirleri ile yarışıyor. Kameramanların ve foto muhabirlerinin apronu rahatça görüntüleyebilmesi için tel örgülerin hemen yanına bir platform kuruldu.

YARDIM GÖNÜLLÜLERİNİ ARINÇ KARŞILAYACAK

Yardım gönüllüleri için devlet yetkilileri de seferber oldu. Gönüllüleri karşılamak için Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da İstanbul'a geldi. Arınç'ı havalimanında İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın karşıladı. Devlet Konukevi'nden şimdilik ayrılan Arınç'ın, yardım gönüllüleri gelmeden yarım saat önce havalimanında açıklama yapacağı bildirildi.

cihan



Bu haber 542 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,179 µs