En Sıcak Konular

Arap milletvekiline, İsrail meclis içi koruma tahsis edildi

2 Haziran 2010 22:03 tsi
Gazze'ye yardım malzemesi götürürken İsrail ordusunun saldırısına uğrayan gemide yer aldığı için, aşırı sağ parti üyelerinin tehditlerine maruz kalan Balad Partisi milletvekili Hanen Zoubi'ye, İsrail Meclisi tarafından ''meclis içinde'' koruma tahsi

Ynet haber sitesi, Zoubi'nin de katıldığı bugünkü gergin parlamento oturumunun ardından, Knesset yönetimince, aşırı sağ milletvekillerinin saldırısına uğrayabileceği endişesiyle, meclis içinde koruma tahsis edildiğini duyurdu.

Knesset'in ilk Arap kadın milletvekili Zoubi, bugünku Knesset oturumunda özellikle sağ parti milletvekillerinin sert eleştirilerine uğramış, Likudlu milletvekili Miri Regev, birçok kez Arap milletvekilinin üzerine yürümüş ve Arapça ''Gazze'ye git, hain'' diye bağırmıştı. Likudlu milletvekili Regev, arkadaşlarınca uzaklaştırılmaya çalışılmıştı.

Zoubi de bu sözlere, hükümeti suçlayarak cevap vermiş ve aynı zamanda İsrail ordusunun operasyonunu ''askeri korsanlık operasyonu'' olarak nitelemişti.

Knesset'in Arap ve Yahudi milletvekillerinin birbirlerine girdiği bugünkü oturumda, aşırı sağ Ulusal Birlik partisinden milletvekili Ben Ari de Zoubi'ye tam destek veren Balad Partisi'nin Başkanı Muhammed Barake'ye, ''Gilad Şalit nerede? Hain, senin de günün gelecek'' diye bağırmıştı. Barake de İsrail hükümetini ''korsanlar çetesi'' diye tanımlarken, ''Siz delisiniz! Dünyaya karşı yüzüyorsunuz ve kendi halkınıza zarar veriyorsunuz'' diye seslenmişti.

Milletvekillerinin çoğu zaman ayakta geçirdiği parlamento oturumunda, Parlamento başkanı Reuven Rivlin'in (Likud) sık sık sertçe uyarılar yapmak durumunda kalırken, Zoubi'nin hükümetin meydana gelen olaylarla ilgili bir soruşturma açması gerektiği yolundaki görüşleri, bazı Knesset üyelerinden de destek buldu.

Zoubi, dün Aşdod'da serbest bırakılmasının ardından, İsrail'in Arap kentlerinden Nasıra'da basın toplantısı düzenlemiş, son verilere göre 4'ü Türk, 9 kişinin hayatını kaybettiği gemi operasyonu nedeniyle İsrail ordusunu ''katliam'' yapmakla suçlamış ve ''Ben öyle ortada sopalar filan da görmedim'' demişti.
 
zaman



Bu haber 717 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,206 µs