'Erdoğan ve Davutoğlu operasyonu!' | " /> 'Erdoğan ve Davutoğlu operasyonu!' | "/>

En Sıcak Konular

'Erdoğan ve Davutoğlu operasyonu!'

2 Haziran 2010 19:10 tsi
'Erdoğan ve Davutoğlu operasyonu!'
Gazeteci Mehmet Ali Birand, Gazze’ye gemilerle yardım götürülmesinin "Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun bir operasyonu olduğunu" savundu. Birand, “İsrail bunu beklemiyordu, tuzağa düştü” dedi.

Posta gazetesi yazarı Mehmet Ali Birand, Mirgün Cabas ve Ruşen Çakır’ın hazırladığı Yazı İşleri programına konuk oldu.

Mehmet Ali Birand, İsrail’in Gazze’ye yardım götüren gemilere yaptığı saldırıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Mehmet Ali Birand, ilginç bir iddia ortaya attı. Birand'a göre; İsrail, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun hamlesi sonucu tuzağa düştü.

Birand, şunları söyledi:

“İsrail’in orada yapmak istediği ‘Ben Türkiye’nin burnunu orada bir kanatayım da bir daha böyle abuk sabuk gemi falan göndermesin. ‘One Minute’un da tepkisini göstermiş olurum.’ Fakat ileri gitti.

'NETANYAHU'NUN SAYESİNDE'
Bu noktada, Netanyahu hükümetinin büyük payı var. Eğer Türkiye bugün bölgede sesini yükseltmiş, lider konumuna gelmişse, bu Netanyahu’nun sayesinde olmuştur. Nasıl Amerika Humeyni’yi İran’a yerleştirdiyse, Netanyahu da bir yerde Hamas’ı orada daha sağlamlaştırıyor, Türkiye’nin oradaki duruşunu daha güçlendiriyor.

'İSRAİL PES ETTİ'
İsrail fazla ileriye gittiğini anladı. Yapmak istediği ‘Bunlar bir daha tekrar etmesin.’ Ne yapacak; ‘Aylarca sorguluyorum’ diyecek, sonra gönderecekti. Ama bu kadar çabuk göndermesi, pes etmesidir.

'ÖZÜR DİLEMEYECEK'
Bugün kriz donduruldu diyebiliriz. Bundan sonra ‘Türkiye benden özür dile benden’ diyecek, İsrail özür dilemeyecek. Uluslararası kamuoyuna, Birleşmiş Milletler'e dönecek ve ‘Yaptırım yapın’ diyecek, ama olmayacak. Onlarla mücadele edeceğiz. Tazminat talebi de olabilir ama İsrail şimdiye kadar kimseye tazminat ödemedi, bundan sonra da ödemesi sözkonusu değil. Krizin sıcaklığı burada bitti.

'GAZZE'DE BATIYORLAR'
Hamas’la birlikte Amerika da paralize oluyor. Gazze ablukasıyla Hamas’ı oradan atma grişimi, nasıl Amerika Irak’ta yanlış politikalar sonunda bataklığa girdiyse... İsrail de Gazze’de batıyor. İsrail çok ağır bedel ödeyecektir ama eninde sonunda Hamas’la anlaşacak, bunun yolu yok.

'ERDOĞAN VE DAVUTOĞLU OPERASYONU'
Bu olay bir kere, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu operasyonudur, bunu çok iyi bilmemizde yarar var. Basit bir insani yardım değildir.

Bu, Gazze’nin blokajını kırmak için bilinçli olarak hazırlanmış, Türkiye, uluslarası hareketin parçası olmayı kabul etmiştir. İstediği takdirde bunu hemen durdurabilirdi, hiç problem değildi. Ama buna göz yumulmuştur. Askeri müdahale beklenmiyordu. Bögedeki dengeler ilginç bir şekilde değişmeye başlamıştır.

'ENAYİLİĞİNDEN TUZAĞA DÜŞTÜ'
Erdoğan ve Davutoğlu operasyonu, İsrail’i tuzağa düşürdü. İsrail bunu beklemiyordu, Araplar da beklemiyordu. Türkiye, belki Müslüman dünyasında dost ediniyor. Arap dünyası ile Osmanlı'nın torunları arasında yeniden bir kucaklaşma başladı.”

Dengeler değişiyor. İsrail, kendi enayiliğinden tuzağa düştü. Bu şekilde tepki göstermeselerdi, insan öldürmeselerdi bu sonuca varılmazdı. Ne olurdu, o zamanda arka arkaya konvoylar gelmeye başlardı. Çünkü onların ateş etmesinin nedeni, konvoyun önünü kesmekti.

'TÜRKİYE'DEN ARTIK GEMİ GİDEMEZ'
Türkiye’nin bir kere daha başka bir gemiye 400 kişiyi doldurup, silahlı saldırı tehlikesine rağmen oraya göndermesi güçtür.”

ntvmsnbc



Bu haber 1,145 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,793 µs