En Sıcak Konular

Doğan'ın avukatlarından yeni hamle!

2 Haziran 2010 18:23 tsi
Doğan'ın avukatlarından yeni hamle! 
Balyoz darbe planı iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın avukatları, eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'ün ifadesinin alınmasını istedi.

Avukatlar ayrıca, 2001-2003 tarihleri arasında darbe hazırlığı yapılıp yapılmadığı yönünde MİT'e ihbar gelip gelmediğinin sorulmasını da talep etti.

Eski 1. Ordu Komutanı emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın avukatları Celal Ülgen, Hüseyin Ersöz ve Serkan Günel, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na 4 sayfalık bir dilekçe verdi. Soruşturma sürecinde maddi gerçeğin ortaya çıkması için bilirkişi incelemesi dahil olmak üzere birçok talepte bulunduklarını ifade eden avukatlar, bunların yanı sıra kamuoyunun aydınlanması için bir takım değerlendirmeler yaptıklarını da anlattı. Dilekçede, 5 Nisan 2010 tarihli yazılı değerlendirmede, 'gizli' gizlilik dercesine sahip yasal seminer çalışmasına ilişkin dokümanların 1. Ordu Karargahı'ndan nasıl çıkarılmış olabileceğinin sorgulandığı hatırlatıldı.

Bu konunun kamuoyunu uzun süne meşgul ettiğini belirten avukatlar, eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'ün konuyla ilgili çeşitli gazetelere röportajlar verdiğini hatırlattı. Özkök'ün yapmış olduğu değerlendirmeler göz önüne alındığında bu konuda ifadesine başvurulmasının soruşturma sürecine katkı sağlayacağını savunan avukatlar, "Esasen bir isteme gerek kalmadan basına yansıyan biçimiyle dahi savcıların bu konu üzerine gitmesi ve eski Genelkurmay Başkanının ifadesini alması gerekmekteydi." dedi.

Eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'ün ifadesine başvurulup başvurulmadığı konusunda bilgilendirilmelerini talep eden avukatlar, ifadesine başvurulmamış ise maddi gerçeğin ortaya çıkması için yararlı olacağı gerekçesiyle Özkök'ün ifadesine başvurulmasını istedi.

Avukatlar dilekçede, 2001-2003 tarihleri arasında bir darbe planı yapılıp yapılmadığı hususunda MİT'e yapılmış bir ihbar olup olmadığının, ihbar var ise bir çalışma yapılıp yapılmadığının, konunun Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Genelkurmay Başkanlığı'na iletilip iletilmediğinin sorulmasını talep etti.

Dilekçede, Genelkurmay Başkanlığına, 5-7 Mart 2003 tarihlerinde düzenlenen seminer notlarının 1. Ordu Karargahı arşivinden hangi tarihlerde incelenmek üzere çıkarıldığının ve hangi tarihte evrakların yerine konduğunun sorulmasını istendi.

Eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'ün Ergenekon soruşturması kapsamında bilgisine başvurulmuştu.

cihan



Bu haber 519 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,339 µs