En Sıcak Konular

Görgü tanıkları: İsrail askerleri gemideki eylemcileri aşağıladı

2 Haziran 2010 18:19 tsi
Aİsrail'in saldırdığı Gazze'ye yardım götüren gemilerde bulunan bazı eylemciler, askerlerin gemidekileri aşağıladığını anlattı.

Organizasyona Cezayir'den katılan Ahmed Brahimi adlı eylemci, Türk bandırılı gemideki eylemcilerin kendilerini savunmak için sopa kullandıklarını; ancak daha sonra teslim olmak zorunda kaldıklarını ve bağlandıklarını söyledi.

"Bizi aşağıladılar" diyen Brahimi, en çok şiddet olayının yaşandığı Mavi Marmara gemisinde olduğunu ve kendilerine 48 saat boyunca tuvalet kullanmalarına bile izni verilmediğini belirtti.

İsrail'in iddia ettiğinin aksine silahlı olmadıklarını belirten Cezayirli eylemci, serbest bırakıldıktan sonra geldiği Ürdün'de telefonla yaptığı açıklamada Cezayirli grubun sorumlusunun kendisi olduğunu kaydetti. Brahimi, İsrailli askerler gemiye ilk geldikleri sırada sabah namazını kılmakta olduklarını aktardı.

Brahimi, "Kendimizi savunmak ve saldırıyı durdurmak için sopalar ve ne bulabilirsek onu kullandık. İkinci saldırıda askerler kaptanın küçük oğlunu ele geçirdi ve sonra teslim olmak zorunda kaldık" dedi.

Cep telefonlarına el koyulduğunu ve 48 boyunca lavaboya gitmelerine izin verilmediğini anlatan Brahimi, "Ellerimiz bağlıydı ve bazılarımız yüzüstü yere yatırılmıştı." diye konuştu.

İsrail askerlerini plastik mermi kullandığını; ancak gerçek kuruşun kullandıklarını görmediğini anlatan Brahimi, "Bize İbranice bir belgeyi imzalamamızı söylediler. Biz Cezayirliler olarak, İbranice anlamadığımızdan ama daha çok İsrail'i tanımadığımızdan bunu reddettik." şeklinde konuştu.
 
cihan



Bu haber 712 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,204 µs