En Sıcak Konular

'Öldüğü öne sürülen Ali Ekber Yaratılmış yaşıyor'

2 Haziran 2010 17:42 tsi
İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanvekili Yavuz Dede, öldüğü öne sürülen yardım gönüllüsü Ali Ekber Yaratılmış'ın yaşadığını, oğlunun Yaratılmış ile telefonla görüştüğünü söyledi.

Ekber, "İnsanların moralini bozmamak için ölü ve yaralı sayısı hakkında bilgi vermek istemiyoruz." dedi. Ekber ayrıca, Gazze gemisinin kaptanının, kanında kimyasal madde bulunabileceği şüphesiyle Adli Tıp Kurumu'na gönderildiğini, bugün gelecek gönüllülerin tamamının Adli Tıp'a gönderileceğini ifade etti.

İHH Genel Başkanvekili Yavuz Dede, son gelişmelerle ilgili Fatih'teki genel merkez binasında basın toplantısı düzenledi. Yoğun ve stresli günler geçirdiklerini kaydeden Dede, İsraillerin gemide uyguladıkları tavrı karada da uyguladığını söyledi. İsrail'in büyük bir dezenformasyonu ile karşı karşıya olduklarını ve resmen insanları psikolojik baskı altında tuttuklarını kaydeden Dede, "Dünyayı yanıltmak için tüm hukuksuzlukları yapıyorlar. Şu saate kadar elimizde rakamlarla ilgili bir bilgi yok. Doğru haber bizim için çok önemli. İnsanların morallerini bozmak için her türlü işkenceyi yapıyorlar." ifadelerini kullandı.

Yaralıların Ankara'ya, cenazelerin de İstanbul'a otopsi yapılmak için getirileceğini kaydeden Dede, cenazelerde kimyasal bir tehdit olup olmadığının Adli Tıp'ta araştırılacağını ifade etti. Basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Dede, dün İstanbul'a gelen gemi kaptanının kanında bazı anormallikler olduğunu, kesin bir sonuca varılabilmesi için bugün kaptanın Adli Tıp'a giderek kan örneği verdiğini söyledi. Dede, İstanbul'a gelecek aktivistlerin iki otobüsünün Taksim'e, geri kalanın da Adli Tıp'a götürüleceğini ifadede etti.

Yardım gönüllülerini almak için İsrail'e giden uçakların henüz havalanmadığını kaydeden Ekber, akşam saatlerinde Taksim'de karşılama tertip edeceklerini söyledi.

Bu arada Yavuz Dede, öldüğü öne sürülen yardım gönüllüsü Ali Ekber Yaratılmış'ın yaşadığını, oğlunun Yaratılmış ile telefonla görüştüğünü söyledi. Ekber, "İnsanların moralini bozmamak için ölü ve yaralı sayısı hakkında bilgi vermek istemiyoruz." dedi.

İHH insani Yardım Vakfı Yönetim Kurulu üyesi Ali Adakoğlu da, ölenler için dua talebinde bulunarak, akşam bütün herkesi Taksim'de gönüllüleri karşılamaya davet etti. Adakoğlu, akşamki programın gayesinin bir gövde gösterisi olmadığını, amaçlarının; acılarını bütün dünya ile paylaşmak olduğunu ifade etti.

(CİHAN)



Bu haber 696 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,672 µs