En Sıcak Konular

'İsrail Yanlısı Habertürk'ü Kınıyoruz!'

2 Haziran 2010 16:26 tsi
Facebook'ta onbinlerce kişi Habertürk gazetesinin İsrail korsanlarına karşı nefsi müdafada bulunan vatandaşlarımızı "Eylemci Çetesi" olarak adlandırmasına tepkiler hızla büyüyor...

2 Haziran Çarşamba günü yayınlanan Habertürk Gazetesinde "DAKİKA DAKİKA BASKIN ANI" isimli köşede gemideki kardeşlerimize "EYLEMCİ ÇETESİ" denildi ve İsrail askerleri övüldü. Gemidekilerin saldırgan, anarşist gibi algılanmasına sebep olan gazete İsrail'li komandonun tüm özelliklerini sayarak havalı bir görüntü oluşturdu. Özellikle sayfadaki 5. karedeki ifadelere dikkat edeldiğinde, İnsani Yardım Gönüllüleri, "Eylemci Çetesi" olarak nitenlendirildiği görülüyor.



 

Bundan birkça gün önce de Habertürk Gazetesi Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı'nın Hamas ile PKK'yı kıyaslaması tepkilere yok açmış ve Altaylı açıklama yapmak zorunda kalmıştı.

Tüm bunların üstüne bugün, halkın böyle gergin olduğu bir zamanda, tahrikci bir üslupla baskın anının anlatılması dikkatlerden kaçmadı. Verilen karelere eklenen anekdotlarda, gemideki gönüllülerin "eylemci çete" olduğu ve bu sözde eylemci çetenin askerlere saldırdığı ve onları yaraladığı belirtiliyor.

Bu karelerin tam ortasına havalı bir israil komandosunun resminin konulması, ve o askeri övecek birçok şeyin yazılması sayfanın farklı birtakım amaçlara hizmet ettiği iddiasını güçlendiriyor.

Sanal alemde gemilere ve gönüllülere ellerinden geldiğince destek olmaya çalışan gençlerin ise duruma tepkisi gecikmedi.

"İsrail Yanlısı Habertürk'ü Kınıyoruz!" (http://www.facebook.com/haberturkukiniyoruz) isimli kurdukları facebook grubundan tepkilerini dile getiren gençler, sessiz kalmayacaklarını üstüne basarak vurguluyorlar.

Habertürk'ten tatmin edici bir açıklama veya büyük bir özür bekleniyor.



Bu haber 734 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,927 µs