En Sıcak Konular

AB'den Türkiye'ye tam destek

2 Haziran 2010 16:26 tsi
AB'den Türkiye'ye tam destek AB Komisyonu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Türkiye'nin bölgesinde çok aktif rol oynamaya başlamasının AB üyelik sürecini kolaylaştıracağını bildirdi.

AB Komisyonunun genişleme ve komşuluk politikasından sorumlu üyesi Stefan Füle'nin sözcüsü Angela Filote, Gazze'ye insani yardım gönderilmesine öncülük eden ve oldukça aktif dış politika izlemeye başlayan Türkiye'nin AB üyelik sürecinin bu gelişmelerden nasıl etkileneceğinin sorulması üzerine şunları söyledi:

"Eğer Türkiye'nin bölgesinde oynadığı çok aktif rolü kastediyorsanız, bunun Türkiye'nin AB üyelik beklentisini destekleyici yönde olduğunu söyleyebilirim. Çünkü bildiğiniz gibi biz bölgesel işbirliğini, iyi komşuluk ilişkilerini çok yakından ve dikkatli takip ediyoruz. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun komşularla sıfır sorun politikasını çok takdir ediyoruz ve bu tür inİsiyatifleri teşvik ediyoruz."

İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere kanlı baskınının ardından AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton'ın Türk ve İsrailli dışişleri bakanlarıyla birkaç kez telefonda görüştüğünü belirten Filote, bunun AB'nin iki ülke arasında arabuluculuk yapacağı anlamına gelmediğini kaydetti.

Filote, Kıbrıs sorunuyla ilgili bir soru üzerine de "Biz Türkiye'den adanın yeniden birleştirilmesi için devam eden müzakereleri desteklemesini istiyoruz" dedi.



Bu haber 558 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,066 µs