En Sıcak Konular

'Erdoğan, İsrail'i korkutmayı başardı'

2 Haziran 2010 16:23 tsi
İsrail basını Gazze yardım konvoyuna düzenlenen baskının ardından hükümeti suçlamayı sürdürürken, eleştiri oklarının hemen hemen tamamı, operasyonunun sorumlusu Savunma Bakanı Ehud Barak'a yöneldi.

Gazeteler, Barak'a istifa çağrısında bulunurken, Maariv gazetesi, "Türkiye Başbakanı İsrail'i korkutmayı başardı" diye yazdı.

Operasyonla ilgili kararların sadece Başbakan Binyamin Netanyahu ile Savunma Bakanı Ehud Barak arasında alındığını belirten gazeteler, diğer bakanlara operasyon planları hakkında bilgi verilmediğini vurgulayarak, "Operasyon ne 7 bakanın üyesi olduğu İç Kabine, ne de Bakanlar Kurulunda oylandı" diye yazdılar.

Üst düzey bakanların da Barak'ın istifasını istediği belirtildi.

Maariv gazetesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gözaltındaki tüm Türk vatandaşlarının derhal serbest bırakılmasını istemesi ve yaralılar için ambulans uçak göndermesi üzerine hükümetin İsrail askerlerini linç etmeye kalkışanlar dahil tüm eylemcilerin sınır dışı edileceğini duyurduğuna işaret etti.

Güvenlik kabinesinin dün yaptığı toplantıda alınan salıverme kararına Barak ile İçişleri Bakanı Eli Yişai ve Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman'ın destek verdiği, Kamu Güvenliği Bakanı Yitzhak Aharonovich, Adalet Bakanı Yaakov Neeman ve Devlet Bakanı Beni Begin'in karşı çıktığı kaydedildi.

"Mavi Marmara gemisindeki El Kaide ve Hizbullah bağlantılı olduğu tahmin edilen 50 eylemcinin İsrail askerlerine direnmek için hazırlıklı olduklarının anlaşıldığını" yazan Maariv gazetesi, şu ifadelere yer verdi:

"Bunlar düzenli bir ordu gibi timlere ayrılmış ve herbirine farklı bir görev verilmişti, çelik yelek, gece görme teçhizatı, gaz maskeleri gibi donanıma sahiptiler. Bu kişiler kimlik taşımıyorlardı, her birinin üzerinde binlerce dolar bulunması ise dışarıdan finanse edildiklerini gösteriyor."

Gazete, gemide çok sayıda bıçak, elektrikli testere ve cop bulunduğunu da öne sürdü.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dünkü konuşmasında ilk kez İsrail ile ilgili olarak "düşman" kelimesini kullandığını kaydeden gazeteye göre İsrail'deki siyasi yetkililer, Türkiye'nin İsrail ile ilişkilerin düzeyini indireceğinden, hatta ilişkileri tamamen koparacağından endişe ediyor.

İsrail basınında, Mossad Başkanı Meir Dagan'ın parlamentonun Dışişleri ve Güvenlik Komisyonu toplantısında yaptığı konuşmaya yer verilerek, Dagan'ın, "Türkiye'nin İslam koridorunda ilerleyerek yeniden uluslararası alandaki nüfuzunu kazanmayı amaçladığı, Erdoğan'ın Hamas'a yaklaşmanın Arap dünyasının kapılarını açacağına inandığı" değerlendirmesine yer verildi.

Basına göre, bir İsrailli yetkili ise iki ülke arasındaki ittifakın sona erdiğini ifade etti.

Samanyoluhaber



Bu haber 583 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,183 µs