En Sıcak Konular

İsrail askeri yaralı Türk'ün kafasına sıktı

2 Haziran 2010 16:17 tsi
İsrail'in yardım gemilerine düzenlediği kanlı baskınla ilgili konuşan Kuveyt'li yarım gönüllüsü tanık gemide yaşanan vahşeti anlattı: "Yaralı bir Türk'ü başına ateş açıp öldüren bir İsrail askeri gördüm" İşte ayrıntılar:

İsrail'in Gazze'ye yardım taşıyan gemilere saldırısının ardından özel bir uçakla ülkelerine dönen 18 Kuveytliden biri, Ali Buhamd, "Yaralı bir Türk'ü başına ateş açıp öldüren bir İsrail askeri gördüm" dedi.

İsrail tarafından gözaltına alındıktan sonra Kuveyt Emiri'ne ait bir uçakla Ürdün üzerinden ülkelerine dönen ve Başbakan Nasır Muhammed El Ahmed El Sabah ile üst düzey yetkililer tarafından karşılanan 6'sı kadın 18 Kuveytliden biri olan Buhamd, ayrıca, "Askerler yardım çağrılarına rağmen bir başka yaralı Türk'ü kan kaybından ölüme terk etti" açıklamasında bulundu.

Aralarında milletvekili Velid El Tabtabai'nin de bulunduğu gönüllüleri karşılayanlar arasında, Türkiye ve Kuveyt bayrakları taşıyan yakınlarının da bulunduğu belirtildi.

Mavi Marmara gemisinde bulunanlardan avukat Mübarek El Mutava, "İsrailli komandolar uyarmadan ateş açtı. Daha gemiye çıkmadan birçok gönüllüyü öldürdüler. Sizi temin ederim ki, hiçbir gönüllüde ateşli silah yoktu. Mutfak gereçlerinden başka silahımız yoktu ve gönüllüler hiçbir direniş göstermedi" dedi.

Aynı gemideki Velid Tabtabai de, en az iki gönüllünün İsrail gemilerinden ve bir helikopterden açılan ateşle öldüğünü belirtti ve "İsrail askerleri, bazı kişileri öldürdükten sonra gemiye çıktı. İnsanlar ondan sonra çıplak elle kendilerini savunmak için direndi. Bu açık denizde korsanlarca işlenen bir suçtur" ifadesini kullandı.

ÖNCEDEN UYARMADILAR

İsrail komandolarının saldırdığı Mavi Marmara yardım gemisinde bulunan bir Malezyalı, askerlerin önceden uyarıda bulunmadan saldırdıklarını söyledi.

Bu sabah İsrail tarafından Ürdün'e gönderilenler arasında bulunan Norazma Abdullah, "Bize bize plastik mermilerle ateş açtılar, ancak bir süre sonra gerçek mermi kullandılar. Orada 5 kişi ölmüştü, ondan sonra biz teslim olduk" dedi.

Abdullah, Reuters'a yaptığı açıklamada, İsrailli komandoların daha sonra gemidekileri Aşdod limanına varana kadar 15 saat boyunca bağlı tuttuklarını söyledi.

Saldırıya uğradıklarında Gazze sahilinden 68 mil açıkta bulunduklarını belirten Abdullah, "Planımız orada durmak ve girmek için İsrail'in iznini istemek, eğer reddederlerse protesto için denizde kalmaktı. Ancak bunu yapma imkanı bulamadan bize saldırdılar" diye anlattı.

Kuveytli Abdurrahman Faylakave de, "Saldırı tamamıyla barbarcaydı" diyerek, saldırıda plastik mermilerin yanı sıra gerçek mermilerin, ses bombalarının ve gaz bombalarının kullanıldığını söyledi.



Bu haber 517 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,880 µs