En Sıcak Konular

15 bin Türk işadamı İsrail'e karşı!

2 Haziran 2010 15:33 tsi
15 bin Türk işadamı İsrail'e karşı! Dünya Türk İş Konseyi Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ABD’den Vietnam’a, Arjantin’den Avustralya’ya kadar dünyanın dört bir yanından 15 bin Türk diaspora üyesini esef verici bu olay karşısında sessiz kalmamaya davet etti.

DIŞ Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) çatısı altındaki Dünya Türk İş Konseyi, “Rotamız Filistin, Yükümüz İnsani Yardım” sloganıyla İstanbul’dan yola çıkan; içinde yaşlı, kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıda ülkeden insan hakları savunucusu sivile karşı İsrail Savunma Kuvvetleri tarafından uluslararası sularda orantısız güç kullanılması karşısında Türk diasporasını harekete geçirdi.
4 talep belirlendi

DEİK- Dünya Türk İş Konseyi Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ABD’den Vietnam’a, Arjantin’den Avustralya’ya kadar dünyanın dört bir yanından 15 bin Türk diaspora üyesini esef verici bu olay karşısında sessiz kalmamaya davet etti. Konseyin çağrısında, diaspora üyeleri bulundukları ülkedeki medya ve sivil toplum kuruluşları ile meslek örgütleri nezdinde şu talepleri dile getirmeye davet edildi:

* İsrail hapishanelerinde tutuklu bulunanlar bir an evvel serbest bırakılmalı ve derhal ülkelerine geri gönderilmeli.

* Gemilerle taşınan yardımlar Gazze’ye ulaştırılmalı. Gemiler serbest bırakılmalı ve İsrail’den ayrılmalarına izin verilmeli.

* Uluslararası toplumun dolaylı desteği ile sürdürülen Gazze izolasyonu ve ambargosu sona erdirilmeli.

* İsrail, baskın konusunda bağımsız bir uluslarararası araştırma komisyonunun kurulmasını kabul etmeli.

’Siyasette aktif olun’

DTİK Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun mektubunda sayılan taleplerin gündemde kalması için izlenebilecek bazı yöntemler sıralandı. Siyasi kimliği ve görevleri olan diaspora üyeleri konuyu parlemento ve komisyonların gündemine taşımaya çağırıldı. Diaspora üyesi iş adamı ve girişimcilerin, İsrailli iş ortaklıkları, ticaret partnerleri ve dostlarından, İsrail hükümeti ve kamuoyu nezdinde tutukluların serbest bırakılması talebini dillendirmelerinin önemi vurgulandı. Diaspora üyelerinin bulundukları ülkenin vatandaşlarıyla, konu ile ilgili hassasiyetleri paylaşmaları gereğine dikkat çekilen mektupta, diaspora üyelerinin üye oldukları sivil toplum kuruluşlarında konu ile ilgili etkinlikleri takip etmeleri ve aktif görev almaları çağrısında bulunuldu.
Mektupta ayrıca diaspora üyelerinin interneti etkin biçimde kullanmaları gerektiği belirtildi.

‘Ticaret milli değerlerin üzerinde olamaz’

DEVLET Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye’nin geçen yıl İsrail’e 1.5 milyar dolar ihracatı, 1 milyar dolar da ithalatı olduğunu belirterek, İsrail’in devlet terörü estirmesinin ticaret rakamlarının hepsinin bir kenara bırakılmasına neden olacağını söyledi. Çağlayan, şöyle konuştu: “Ticaretin artırılması noktasında, gece gündüz demeden, ülke ayırımı yapmadan, fellik fellik dünyayı dolaşıyoruz ama her ne olursa olsun hiç bir şey, milli ve manevi değerlerin üzerinde olamaz.”

Vatan



Bu haber 742 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,985 µs