En Sıcak Konular

AK Parti'den CHP'lilere ağır itham

2 Haziran 2010 13:32 tsi
Meclis İnsan Hakları Komisyonu'nda İsrail kavgası. Hükümeti eleştiren CHP'lilere "Netenyahu ağzıyla konuşma" suçlaması...

Meclis İnsan Hakları Komisyonu'nda İsrail kavgası yaşandı. CHP'li milletvekilleri hükümeti eleştirince AK Partili milletvekilleri, "Netanyahu ağzıyla konuşma", "Alçakça sözler bunlar" diye CHP'lilere sert tepki gösterdi.

Neredeyse her toplantısında gerilim yaşanan Meclis İnsan Hakları Komisyonu'nun son toplantısında da İsrail kavgası yaşandı. Edinilen bilgiye göre CHP'li komisyon üyeleri Ahmet Ersin ve Malik Ejder Özdemir İsrail'e kınama amaçlı bir bildiriye imza atacaklarını ancak bu süreçte hükümetin de hataları olduğunu söylediler.

Özdemir, "Devlet terörü maruz görülemez. Metne imza atacağız. Ancak sivli bir inisiyatiften bahsediliyor. Bu inisiyatifin gideceği günlerce önceden belli. İsrail'de müdahale edeceğini söylemiş. Bu süreçte hükümet ne yaptı" diye sordu.

Ahmet Ersin'de gemilerin gidiş sürecini, "Saldım çayıra mevlam kayıra" olarak nitelendirdi.

Bu eleştiriler üzerine AK Partili Gökhan Sarıçam başta olmak üzere AK Partili milletvekilleri sert tepki gösterdi. "Netenyahu ağzıyla konuşmayın", "Alçakça sözler bunlar" bağrışıları havada uçuştu. CHP'li milletvkelileri de "Ağzını topla" "Terbiyeli ol" diye AK Partili milletvekillerine tepki gösterdiler.

Gerilim üzerine toplantıya ara verildi. DSP'li Ayşe Jale Ağırbaş toplantıyı terk etti.

KOMİSYONDA EŞKİYALAR VAR

AK Partili milletvekillerinin sert sözleri CHP'li Özdemir'in büyük tepkisini çekti. Toplantıdan sonra konuşan Özdemir, böyle kaba bir komisyon görmediğini belirterek, "Neredeyse birbirimizin üzerine yürüyecektik. 3-4 vekil terbiye sınırlarını aştılar. Komisyonda eşkiyalar var. Komisyon başkanı da buna çanak tutuyor. İktidar olmak ucuz kabadayılıkla olmaz. One minute ile olmaz. Dün Başbakan'ı dinledik. Ama İsrail'e ilgili eleştiri dışında ne yaptırımından bahsetti. İsrail'in savaş uçaklarının pilotları Konya'da eğitilmiyor mu? Başbakan'a verilen madalya durmuyor mu? Bunların gereği yapılsın önce. " dedi.

GÜNDEM İSKENDERUN DEĞİL

Özdemir toplantıda İskenderun'da şehit olan askerleri gündeme getirdiklerini ancak bu önerilerinin de, "Gündem bu değil" diyerek geri çevrildiğini söyledi.

ELEŞTİRENLERE TERÖR UYGULANDI

Ahmet Ersin de komisyonda ilkellik yaşandığını ileri sürdü. Komisyondaki hükümet üyelerinin eleştiriyi kabul etmediğini söyleyen Ersin, "Yaşananlar karşısında hükümetin de hatalarına dikkat çekmek bize terör uygulanmasını gerektirmez" dedi.

internet haber



Bu haber 677 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,698 µs