En Sıcak Konular

CHP'de Gürsel Tekin'e karşı ilginç ittifak

2 Haziran 2010 13:28 tsi
CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, her ne kadar 'benim kimseyle sorunum yok, partimin başarısı için çalışırım' dese de onun varlığı bazı partilileri rahatsız ediyor. Tekin'in göreve dönmemesi için kimler bir araya geldi?

CHP kulislerinde konuşulanlara göre, Partinin 33. Kurultayında Önder Sav tarafından Merkez Yürütme Kurulu listesi dışında bıraktırılan Gürsel Tekin'in görevine dönememesi için lobi çalışmaları sürüyor.

Genel Sekreter Önder Sav adına CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal tarafından yürütülen çalışmada ilk hedef ilçe başkanları oldu.

Önder Sav'ın adına hareket ettiğini açıklayan Çetin Soysal'ın "Genel sekreterimizle görüşün ve Tekin'in dönmemesini sağlayın'' dediği belirtiliyor.

Soysal'ın CHP milletvekili Mehmet Sevigen'e yakınlığıyla bilinen İstanbul'daki sekiz ilçe başkanını ikna ederek Ankara'ya yolladığı belirtilirken Gürsel Tekin'e yakınlığıyla bilinen 31 ilçe başkanının "Ankara daveti''ne olumsuz yanıt verdiği öğrenildi.

İstanbul'daki 39 ilçe başkanından sadece 8'inin Önder Sav'la görüşmek üzere Ankara'ya gitmesi, 31 ilçe başkanının çağrıya olumsuz yanıt vermesi, Sav adına kulis yapanları şaşırtırken, Ankara'ya giden 8 ilçe başkanının Mehmet Sevigen'e yakınlığıyla tanındığı belirtildi. 

İL YÖNETİMİ DE ANKARA'DA

Öte yandan, CHP İstanbul İl Yönetim Kurulu üyeleri de salı günü il merkezinde bir toplantı yaptı. CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin'in de katıldığı toplantıda kurultay sürecinde yaşananlar ele alındı. İl Yönetim Kurulu üyeleri daha sonra Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'yla görüşmek için randevu istedi. Randevu talebine yarım saat sonra 'olumlu'' yanıt geldi. Gürsel Tekin dışındaki İl Yönetim Kurulu üyeleri bu sabah Ankara'ya uçtu. CHP'lilerin öğle saatlerinde Kılıçdaroğlu ile görüşecekleri öğrenildi.

CHP KENDİ ANKETLERİNDE BİLE DÜŞÜYOR!

Bu gelişmeler CHP adına yapılan ve AK Parti ve diğer kurumlar adına yapılan anketlerle çelişen anketlerinde de sapmalara yol açtı! Partililerin yaptırdığı son kamuoyu yoklamalarına göre, CHP son bir haftada ülke genelinde iki puan İstanbul'da ise beş puan kaybetmiş görünüyor.

Parti içindeki bir grup anket çalışmalarında "Gürsel Tekin'in yönetime alınmaması CHP'de birşey değişmediğini gösteriyor'' sonucunun çıktığını belirtirken, bir grup da yapılan son anketlere göre, CHP ülke genelinde 32'den 30'a, İstanbul'da ise 38'den 33 puana indiğini savunuyor.

(Haber 7)



Bu haber 721 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    11,315 µs