En Sıcak Konular

Avrupa’da İsrail saldırısına sivil tepkiler devam ediyor

2 Haziran 2010 13:26 tsi
Almanya ve Avusturya'da Gazze'ye yapılan saldırıya yönelik protestolar hız kesmeden devam ediyor.

Almanya’nın başkenti Berlin başta olmak üzere Avrupa’nın birçok şehrinde İsrail’in, Gazze için yola çıkan yardım gemilerine saldırısı, İsrail büyükelçilikleri ve konsoloslukları önünde yapılan gösterilerle protesto ediliyor.

Dün Berlin’de Alexanderplatz’da ve Alman Dışişleri Dairesi önünde acil bir organize ile gerçekleştirilen iki gösteriye yaklaşık 1500 kişi katıldı. Taşkınlık çıkarmadan sessiz bir şekilde İsrail saldırısını protesto eden göstericiler, ‘Gazze’ye Özgürlük’, ‘Yardım konvoyu ülkelerine selam’ gibi pankartlar taşıyorlardı. Gösteriye Türkler, Araplar ve Almanlar da katıldı.

Almanya’nın Nürnberg, Münster, Bonn şehirlerinde de ani olarak toplanan yüzlerce kişi İsrail saldırısını protesto için sokaklara döküldü. Nürnberg’te yapılan gösteriye yaklaşık 1000 kişi katıldı. Saat 17:00’den 19:15’e kadar süren yürüyüşte, İsrail’in haksız ve insanlık dışı saldırısı protesto edildi. Diğer şehirlerde olduğu gibi burada da Türk, Arap, Boşnak, Alman ve diğer milletlerden Müslümanlarla birlikte gayri müslim Alman ve diğer milletlerden birçok insan gösterilere katıldı. Nürnberg’te hafta sonu İsrail aleyhine tekrar büyük bir gösteri yapılması bekleniyor.

Avusturya’nın başkenti Viyana’da da önce İsrail Büyükelçiliği önünde toplanan göstericiler daha sonra buradan Parlamento binasına kadar bir yürüyüş yaptılar. Yaklaşık 2000 kişinin katıldığı gösteride, civarda oturan bazı Yahudilerin pencerelerine İsrail bayrakları asarak göstericileri provoke etmesi üzerine küçük olaylar yaşandı. Viyana’da Cuma günü, Cuma namazı sonrası, İsrail’i protesto için daha büyük bir gösteri yapılacağı bildirildi.

Frankfurt’ta İsrail saldırısının yapıldığı günden beri İsrail konsolosluğu önünde başlatılan oturma eylemi devam ediyor. Cuma günü Münster’de saat 17:00’de Friedenssaal önünde büyük bir gösteri düzenleniyor. Krefeld’de de bugün saat 18:00’de Hansa Zentrum önünde yapılacak sessiz bir uyarı gösterisiyle İsrail protesto edilecek.

 
dunyabulteni



Bu haber 481 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,705 µs