En Sıcak Konular

Neçirvan Barzani: Türklerle Kürtlerin düşman olması mümkün değil

2 Haziran 2010 12:06 tsi
Irak'ın kuzeyindeki Kürt Bölgesi'nin eski Başbakanı ve Irak Kürdistan Demokratik Partisi (KDP) Başkan Yardımcısı Neçirvan Barzani, Türlerle Kürtler arasında düşmanlık olmasının mümkün olamayacağını söyledi.

Neçirvan Barzani, özelikle Türk medyasının yaptığı olumsuz haberlerin halkların arasını bozucu etki yaptığını dile getirdi.

Türk girişimcilerinin Erbil'de açtığı Işık Üniversitesi bünyesinde çıkan ve İngilizce yayınlanan Ishık Newsletter gazetesine konuşan Barzani, taraflar arasındaki ilişkilerin daha çok iyi olması gerektiğini söyledi.

İnsanların dostunu seçebileceğini ancak kardeşini seçemeyeceğine dikkat çeken Barzani, şu ifadelerini kullandı: "Biz çok defa, kardeş olduğumuzu söylüyoruz. Aynı evde bile büyük kardeş ve küçük kardeş var. Ve bu kardeşler arasında ara sıra tatsızlık çıkabilir. Ama sonuçta karşılıklı anlaşma olmalı, ben medyanın özellikle Türk medyasının bu iki millet arasında kötü bir rol oynadığını düşünüyorum. Ama Allah'a şükürler olsun ki bu son iki yıl içerisinde her şey değişmeğe başladı."

Son ziyaretinde Türkiye'nin çok değiştiğine şahit olduğunu ifade eden Barzani, "Halklar arasında düşmanlık olması mümkün değil. Siyasette ara sıra inişler ve çıkışlar da olabilir. Ama güven esaslı bir zemin oluşturmak şart. Bu bir hakikat tır ki biz Türkiye'nin bu son zamanlardaki siyasetine çok seviniyoruz." dedi.


"TÜRK OKULLARININ YAPTIĞI HİZMETLER TAKDİRE ŞAYAN"


Bölgede 15 yıla yakın bir süredir hizmet veren Fezalar Eğitim Kurumlarının yaptığı hizmetlerin takdire şayan olduğunu ifade eden Barzani, en zor zamanlarında yanlarında Türk okullarının olduğunu ifade etti.


"MESUT BARZANİ'NİN TAVSİYESİ ÜZERİNE TÜRK SANAT MÜZİĞİNİ DİNLEMEYE BAŞLADIM"

Barzani, kendisinin her türlü müziği sevdiğini ancak sayın Bölgesel Yönetimin Başkanı Mesut Barzani'nin istek ve tavsiyesi üzerine Türk Sanat müziğini dinlemeye başladığını ve çok sevdiğini belirtti.

cihan

 

 

 



Bu haber 544 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,480 µs