En Sıcak Konular

'O gece': Tel Aviv'de ne oldu?

2 Haziran 2010 11:40 tsi
'O gece': Tel Aviv'de ne oldu? Garip soru: Netanyahu'nun haberi var mıydı? iyibilgi Ankara

Gazze’ye yardım götüren gemilerin saldırıya uğradığı sabaha karşı, Tel Aviv’de olanlar tam olarak bilinemiyor. Ancak ortada dolaşan garip bir spekülasyon var.

İsrail Başbakanı Netanyahu’nun ülke dışında olması manidar. Netanyahu olay sırasında Kanada’ydı. Peki o zaman krizi kim yönetti. Uluslar arası kaynaklar o gece kararları 7 kişinin verdiğini söylüyor, lafı da burada kesiyorlar.

Aslında en azından bir bölümünü tahmin etmek zor değil. Dışişleri Bakanı, Savunma Bakanı, Genelkurmay Başkanı, MOSSAD Başkanı vb.

Ancak mesele bu kadarla bitmiyor. İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak bu ay başında (yani dün) Türkiye-İsrail arasındaki sorunları aşmak için bir buluşma ayarlamış.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu Washington’da bulunurken Amerikalı muhatabı Hillary Clinton ile görüşecek, bu sırada Netanyahu Obama ile bir araya gelecek, bunların devamında ise Davutoğlu ile Netanyahu buluşacaklar imiş!

Bu tam bir “kazan-kazan” planı. Obama seçimlere doğru rahatlayacak, İsrail-Türkiye ilişkileri toparlanmasa da yüzüne bakılır hale gelecekti.

Ama sabaha karşı yaşananlar tüm bu gelişmeleri yok etti. Netanyahu’nun “oldu-bitti”yi kabul etmeme şansı zaten yoktu ve operasyonun arkasında durdu.

Fakat garip olan durumlardan biri şu: Bu organizasyona girişen Ehud Barak o gece karar alma merciindeydi. Rakip cephe diyelim, Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman’ın bunu başarması, yani açıkça bu gelişmeleri sabote etmek adına bir çılgınlık yapmış olması mümkün mü?

İsrail koalisyonunun ABD yönetimini benimsemeyen tarafı eğer ordu ve MOSSAD tarafından desteklendiyse mümkün. Bunun bir anlamı daha var: ABD’deki neo-conlar da Obama’ya karşı olan bu adımı desteklemiş olabilir! Tabii bu şekilde sabote edildiği iddiası şu an sadece spekülasyon.

Peki Türkiye’yi ilgilendiren tarafı? Hemen hemen yok. Biz İsrail’i biliriz. İçeride kimin ne yaptığı elbette Ankara’da izleniyor ama bir yanlış varsa muhatap İsrail hükümetidir.

Gemilere saldırı 33 ülkenin sorunu ise, diğer mesele bir ülkenin sorunu.. ABD’nin!

www.iyibilgi.com



Bu haber 2,254 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,314 µs