En Sıcak Konular

Devlet Bakanı Yılmaz: İsrail uluslararası bir tepki ve karşılık görecek

2 Haziran 2010 11:33 tsi
Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, İsrail'in insani yardım gemilerine saldırmasının sadece Türkiye'ye değil, uluslararası camiaya karşı yapıldığını ve bunun karşılığını göreceğini söyledi.

TÜSİAD'ın Denizli'de düzenlediği "Türkiye Sanayisinde Sektörel Bakış: Tekstil Sanayi" isimli konferansa katılmak için gelen Yılmaz, Vali Yavuz Erkmen'i ziyaret etti. AK Parti Milletvekili Mehmet Salih Erdoğan ve Belediye Başkan Yardımcısı Osman Zolan'ın da hazır bulunduğu ziyarette Erkmen, Bakan Yılmaz'a ilin ekonomisi hakkında bilgi verdi.

TÜSİAD'ın Türkiye'nin değişik yörelerinde sektör toplantıları düzenlediğini ifade eden Bakan Yılmaz, "Biz de bunu çok önemsiyoruz. Özellikle Anadolu'da önemli sanayi şehirlerimiz var. Denizli de bunlardan bir tanesi. Tekstil alanında çok önemli bir şehrimiz. İstanbul ve Bursa'dan sonra üçüncü şehir. Bugünkü sanayi sayımına göre gerek işyeri sayısı gerek istihdam açısından tekstil ve hazır giyim sanayisinde çok önemli bir lokomotif şehrimiz." dedi. Tekstil sektörüne yönelik toplantının Denizli'de yapılmasının çok anlamlı olduğunu vurgulayan Yılmaz, "İyi bir yer seçilmiş gerçekten. Burada sadece Denizli'nin değil, bütün Türkiye'nin tekstille ilgili problemlerini ele almaya imkânımız olacak. Hükümetimiz uzun süredir sanayi stratejisi dokümanı üzerinde çalışıyor. Aşağı yukarı tamamlanmak üzere." şeklinde konuştu.

Gazetecilerin, İsrail'in yardım gemilerine saldırısının ardından Türkiye'nin ekonomik yaptırımı olup olmayacağına dair bir soruya karşılık ise bu değerlendirmelerin hükümet düzeyinde yapılacağını ifade etti. Devlet Bakanı Yılmaz, "Bu konu sadece Türkiye ile ilgili değil, bütün uluslararası camiaya karşı yapılmış bir hadisedir. Burada sadece Türk vatandaşları değil, çok sayıda ülkeden vatandaşlar bulunmaktaydı. İnşallah uluslararası bir tepki, bir karşılık görecek bunlar. Yapılanlar herkesin gözü önünde cereyan etmiş. Bütün insanlığın vicdanını sızlatması gereken hadiseler." dedi. Saldırının belli bir din veya medeniyete karşı olmadığını vurgulayan Cevdet Yılmaz, "Bütün insanlık adına, evrensel hukuk, evrensel insan hakları açısından yaklaşılması lazım. İnşallah tüm dünyanın bu yönde tepkisiyle, bu yönde atacağı adımlarla öteden beri devam eden bu sıkıntılar aşılacaktır diye ümit ediyorum." ifadelerini kullandı.

Ziyarette Bakan Yılmaz, valilik şeref defterini de imzaladı. Valisi Erkmen de kendisine bir plaket takdim etti.
 
cihan

 

 



Bu haber 506 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,954 µs