En Sıcak Konular

Gözaltındaki Albay JİTEM'i anlatmıştı

2 Haziran 2010 09:51 tsi
Gözaltındaki Albay JİTEM'i anlatmıştı 
Soruşturma kapsamında gözaltına alınan emekli Kurmay Albay Cafer Balçık'ın, Ergenekon davası tutuklu sanığı emekli Tuğgeneral Veli Küçük ile irtibatlı olduğu ileri sürülüyor.

Balçık, 2000 yılında kendi isteğiyle emekliye ayrıldı. Siyasete atılmak isteyen Balçık, 2007 genel seçimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) Trabzon'da milletvekili aday adayı oldu. Ancak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından adaylığı kabul edilmedi. Balçık'ın adı Yeni Batı Trakya Dergisi'nin yayın kurulu içinde de geçiyor. Söz konusu dergide Veli Küçük de yer alıyordu. Derginin hukuk danışmanı ise Ergenekon davası sanıkları Hüseyin Buzoğlu, emekli Orgeneral Tuncer Kılınç ve emekli Albay Mustafa Koç'un avukatlığını yapan Hasan Gürbüz.

JİTEM'in tarihçesinin anlatıldığı belgenin altında da Balçık'ın imzası bulunuyordu. Jandarma Genel Komutanlığı Plan Şube Müdürü Kurmay Binbaşı Canfer Balçık imzalı 11 Kasım 1993 tarihli belgede şu ifadeler yer alıyordu: "27 Ağustos 1987 tarihinde Jandarma Genel Komutanlığı İstihbarat Başkanlığı'na bağlı olarak Jandarma İstihbarat ve Terörle Mücadele Grup Komutanlığı (JİTEM) kurulmuştur. Başlangıçta üç timi kurulu (Mardin, Silopi, Batman), dört timi sonradan kurulacak statüde göreve başlamış ve Batman, Siirt, Şırnak ve Mardin faaliyet alanı olarak belirlenmiştir. Jandarma İstihbarat ve Terörle Mücadele timleri, 14 Eylül 1987 tarihinde Jandarma Asayiş Komutanlığı Harekât komutasına, Kasım 1988'de de emrine verilmiştir."

zaman



Bu haber 612 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,674 µs