En Sıcak Konular

Saldırıyı Çin asıllı içkici Amiral yönetti

2 Haziran 2010 09:29 tsi
Saldırıyı Çin asıllı içkici Amiral yönetti İsrailli kaynaklar, Gazze’ye yardım taşıyan Özgürlük Filosu’na saldırıyı Çin asıllı amiralin yönettiğini açıkladı.

İsrail’in sivil dayanışmacıları ve tonlarca yardımı taşıyan Özgürlük Filosu’na karşı gerçekleştirdiği vahşi saldırının komutanı Çin asıllı içkici amiral çıktı. Aynı zamanda İsrail Deniz Kuvvetleri İstihbarat Şefi olan Amiral Aliazar, geçtiğimiz yıl bir gece kulübü skandalıyla gündeme oturmuş, İsraillilerin diline düşmüştü. 55 yaşında ve 3 çocuk babası Amiral askeriyeye 1975’te girmiş.

İsrailli siyasi ve askeri kaynaklar, Pazartesi sabaha karşı uluslararası sularda yardım gemilerine gerçekleştirilen saldırının komutanlığını yapanın Çin asıllı Amiral Aliazar Tshi Marom (Eli Marom)olduğunu açıkladı. İsrail Deniz Kuvvetleri İstihbarat Şefi olan Amiral Aliazar, geçtiğimiz yılın başlarında Gogo gece kulübü skandalıyla meşhur olmuştu. Bu skandalla İsrail’de herkesin diline düştü. Olayın üzerine Aliazar, Gogo gece kulübüne bir arkadaşına selam vermek için kısa süreliğine uğradığını söylese de içeride çekilmiş cep telefonu görüntüleri üzerine özür dilemek zorunda kaldı.

Kendisi tamamen askeri kökenli değil. Hayfa Üniversitesi’nden Sosyal Bilimler dalında yüksek lisans diploması var. İkinci diploması Amerika’nın ünlü Harvard Üniversitesi İş İdaresi dalından. 1975 yılında denizcilikte uzmanlara verilen kurslara katılarak askeri yola girdi. Çok kısa sürede diğerleri arasından kendini göstermeyi başardı.

Aliazar, “Nuh’un gemisi operasyonu” adını verdiği bir operasyonla 2002 senesinde bir silah kaçakçılığı gemisine düzenlediği operasyonla adını iyice duyurdu.
İsrailli komutan 2007 yılında Hizbullah ile İsrail arasında çıkan savaştaki başarısızlığı nedeniyle istifa eden amiralin yerine bu göreve atanmıştı. Hiçbir kural tanımaması" ile bilinen Aliazar, Facebook’ta komik fotoğraflarını taşıyan sayfasıyla da çok tartışılıyor. Zira askeriyede bu tür forumlara katılmanın yasak olduğu bilinmektedir.
Çin asıllı babası Almanya’da doğmuş. İkinci Dünya Savaşı sırasında orada göçmen olarak yaşamış. Anneannesi Yahudi. Rusya’da doğup Çin’e göçmüş. Anne tarafından dedesi ise Yahudiliğe iman etmiş bir Çinli. Anneannesiyle Çin’de tanışıp evlenmiş. Daha sonra oğulları İsrail’e göç etmiş. Orada Asya asıllı bir İsrailli kadınla evlenmiş. Ancak bu kadın hakkında fazla bilgi bulunmuyor. Bu anne-babadan da İsrail’in kuzeyinde Maron doğmuş. Aliazar 55 yaşında ve üç çocuk babası. Çok sessiz olduğu, sağ tarafının ne yaptığını sol tarafının bilmediği söyleniyor.



Bu haber 1,344 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,450 µs