En Sıcak Konular

İsrail tecrit edildi

2 Haziran 2010 08:44 tsi
İsrail tecrit edildi  
İsrail’in yardım gemilerine yaptığı saldırıya dünyadan gelen sert açıklamalar Tel Aviv hükümetini uluslararası alanda yalnız bıraktı. Ambargo uygulanması bile istendi. İşte tepkiler...

• Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev: İsrail saldırısı kesinlikle nedensiz.

• Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve AB Dış İlişkiler Temsilcisi Catherine Ashton: Saldırıyla ilgili olarak am ve tarafsız soruşturma yapılmalı. AB ve Rusya, insani yardımla ticari malların akışı ve insanların Gazze’ye ve Gazze’den giriş çıkışı için geçiş noktalarının derhal açılması çağrısında bulunmaktadır.

• ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Philip Crowley: İsrail’in saldırısında meydana gelen trajik can kayıpları ve yaralananlardan ötürü derin üzüntü duyuyoruz. Olayla ilgili gerçekleri tespit etmeye çalışıyoruz. İsrail hükümetinin tam ve güvenilir bir soruşturma yürütmesini bekliyoruz.

• İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi: Başbakan Erdoğan’ın üzüntülerini paylaşıyorum. Bana düşen ne görev varsa söyleyin. Her türlü yardımı yapmaya hazırım.

• Çin: İsrail’in saldırısını kınıyoruz. İsrail’in, BM Güvenlik Konseyi’nin 1860 sayılı kararını hemen ve tam olarak         uygulamasını ve Gazze Şeridi’ndeki ablukayı kaldırmasını istiyoruz.

• İngiltere Başbakanı David Cameron: İsrail saldırısı kabul edilemez. Gazze ablukası hızla kaldırılmalı ve insani yardımlar bölgeye özgürce gönderilmeli.

• Avustralya Başbakanı Kevin Rudd: Avustralya hükümeti, bu tür durumlarda her türlü şiddet kullanımını kınar. İsrail hükümeti derhal bağımsız bir soruşturma başlatmalı. Sonuçlarını BM Güvenlik Konseyi’ne bildirmeli. İsrail bunu yapmazsa o zaman başka türlü bir soruşturma yapmak gerekir.

• Fransa AB Bakanı Pierre Lelouche: BM uluslararası bir komisyon kurulmasını önerdi. Avrupalılar bu konuda sorumluluk alabilir. Fransa, bunu destekleyebilir.

• İrlanda Dışişleri Bakanı Michael Martin: İsrail yardım gönüllülerini uluslararası sulardan resmen kaçırdı. Bu kabul edilemez.

• İslam Konferansı Teşkilatı: İsrail’in saldırısının ardından 6 Haziran pazar günü Cidde’de toplanacak.

• Avrupa Konseyi dönem başkanı Makedonya Dışişleri Bakanı Antonie Miloşoski: Saldırının sorumlularının tespit edilebilmesi için, büyük bir şeffaflıkla soruşturulmalı.

• Norveç Eğitim Bakanı Kristin Halvorsen: Herkes İsrail ile her türlü silah ticaretini dışlayan Norveç’in izlediği yolu benimsemelidir. Tek başınayken bunun çok fazla etkisi olmaz, ama mevcut durum sürdürülemez. 

star



Bu haber 506 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    36,587 µs