En Sıcak Konular

''Gazze'ye gitmek istiyorum''

2 Haziran 2010 08:14 tsi
Gazze'ye yardım götüren ve uluslararası sularda İsrail'in saldırısına uğrayan filodaki 'Gazze' isimli geminin iki mürettebatı ve bir gönüllünün bulunduğu üç kişi Türkiye'ye geldi.

İHH Vakfı Personeli Mehmet Salih Bulga, "İsterdim ki insanı yardım malzemeleri Gazze'ye ulaşsın. Tekrar Gazze'ye gitmek istiyorum" dedi.

Türk Hava Yolları'na ait bir uçakla, saat 22.37'de İstanbul'a gelen geminin İkinci makinisti Ömer Naci Dinçer, gemi aşçısı Adnan Tanrıverdi ve İHH görevlisi Mehmet Salih Bulga, havalimanında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. İsrailli yetkililer tarafından kendilerine İbranice belgelerin imzalatılmaya çalışıldığını ifade eden Bulga, "Yazılanlardan hiçbir şey anlamıyorduk. 'Bunları imzalamazsanız, Türkiye'ye dönemezsiniz' dediler. Ama belgenin içeriği ile ilgili kimseye bilgi vermediler. İsrail askerleri gemiye çıkıp bizi rehin aldıktan sonra uzun bir süre gözaltında tutulduk. Bir bayan subay eşliğinde askerler başımızda duruyordu. Her şey sınırlıydı. Bir tuvalete iki asker eşliğinde gidiyorduk" diye konuştu.

İsrail askerleriyle Gazze Gemisi'nde karşı karşıya geldiği anı anlatan Salih Bulga, "Saat 04.30 civarı askeri gemiler yaklaştı. Bize hız kesmemizi söylediler ve bunu yapmadığımız takdirde ateş açacaklarını söylediler. Üç dakika içinde Mavi Marmara gemisine ulaştılar ve bombalamaya başladılar. Önce gemiye bomba atıldı ve bizim gemilerin geri çekilmesini istediler. Mavi Marmara gemisi başta olmak üzere diğer gemileri de esir alan İsrail askerleri en son bizim gemiye gelip, gemimizi ele geçirdiler. 50 asker hücum botlarla gemiye yaklaştı ve bizi bir yerde topladılar" şeklinde konuştu.

Geminin ikinci makinisti Ömer Naci Dinçer ise,"Amacımız insani yardımı ulaştırmaktı. Bunun için saldırı düzenleyen askerlere müdahale etmedik. Başka bir amaç için gitseydik çok daha değişik şeyler olabilirdi" ifadelerini kullandı.

cihan



Bu haber 593 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,585 µs