En Sıcak Konular

Davutoğlu: Sözlü özürle tatmin olmayız

2 Haziran 2010 08:05 tsi
Davutoğlu: Sözlü özürle tatmin olmayız Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Washington'da ABD'li yetkililerle temaslarının ardından kaldığı Willard Oteli'nde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Davutoğlu: Son Türk vatandaşı da ülkemize dönene kadar baskıyı sürdüreceğiz  
 
 Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, tek bir Türk vatandaşının dahi İsrail topraklarında kalmasına ve sorgulanmasına izin verilmeyeceğini söyledi. Bakan Davutoğlu, saldırıda ölen Türk vatandaşlarını da 'şehit' diye tanımladı.

Davutoğlu, Washington'da ABD'li yetkililerle temaslarının ardından kaldığı Willard Oteli'nde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Tek bir Türk vatandaşının dahi İsrail topraklarında kalmasına ve sorgulanmasına izin verilmeyeceğini belirten Davutoğlu, esas sorgulanması gerekenlerin ve korsanlık eylemini yapanların İsrail makamları olduğunu ifade eti. ''İsrail'in yaptığı, uluslararası sularda başka ülkelerin vatandaşlarını kaçırmaktır'' diyen Davutoğlu, önümüzdeki kısa süre içerisinde tüm vatandaşların hiçbir ön şart olmaksızın serbest bırakılmasını istediklerini vurguladı.

Bakan Davutoğlu, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun sözcüsünün, Mavi Marmara gemisi dahil Gazze'ye yardım filosundan gözaltına alınanların derhal serbest bırakılacağını söylemesinin hatırlatılması üzerine de "Son Türk vatandaşı, şehitlerimiz de dahil, Türk topraklarına girene kadar bizim takibimiz bitmez. Biz haberlerde çıkan açıklamalarla yetinmeyiz" dedi.

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde, ilk defa Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının bir başka ülkenin iradi saldırısına maruz kaldığını vurgulayan Davutoğlu, İsrail'den sözlü bir özür beyanının kendilerini tatmin etmeyeceğini bildirdi. Davutoğlu, ABD'nin olaya ilişkin ilk açıklamalarının beklentilerini karşılamadığı yönündeki sözlerinin hatırlatılması üzerine de buradaki temaslarının ardından ABD'nin, Türkiye'nin kaygılarını çok daha iyi anladığını aktardı.

cihan



Bu haber 496 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,184 µs