En Sıcak Konular

İsrail ve PKK saldırısı Edirne'de protesto edildi

1 Haziran 2010 20:41 tsi
Edirne'de bir araya gelen yüzlerce kişi İsrail'in insani yardım gemilerine düzenlediği saldırı ile PKK terör örgütü üyelerinin İskenderun'da Deniz İkmal Komutanlığı'na gerçekleştirdiği saldırıyı protesto etti.

İsrail ordusunun önceki sabah saatlerinde Gazze'ye insani yardım taşıyan Mavi Marmara gemisine düzenlediği saldırı sonucu 19 yardım gönüllüsü sivili öldürmesi, onlarca kişinin yaralanması ve İskenderun'da 6 askerin şehit edilmesi nedeniyle vatandaşlar sokaklara döküldü.

Edirne tarihi Eski Cami önünde bir araya gelen siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, dernek temsilcileri ve çok sayıda vatandaş İsrail aleyhinde sloganlar attı.

Camii önünden yürüşe geçen kalabalık Çilingirler Çarşısı'ndan Saraçlar Caddesi'ne yöneldi. Burada toplanan İsrail'in gerçekleştirdiği insanlık dışı saldırıyı lanetledi.

Toplanan kalabalık adına bir basın açıklaması yapan Anadolu Gençlik Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Değirmendereli, Gazze'ye yardım taşıyan sivillerin bulunduğu gemilere karşı kanlı bir saldırı düzenleyen İsrail'in insanlık dışı ve hiçbir kural tanımayan yüzünü bir kez daha gösterdiğini söyledi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri Derneği öncülüğünde, başta Türkiye olmak üzere 50'ye yakın ülkeden sivillerin katılımıyla yola çıkan ve sadece insanı yardım taşıyan gemilere İsrail askerleri tarafından vahşi bir saldırı düzenlendiğini hatırlatan Değirmendereli, İsrail'in uluslararası sularda gerçekleştirdiği operasyon bir vahşet ve korsanlık örneği olduğunu anlattı.

Değirmendereli, bu olayın bir savaş suçu olarak soruşturulması, bu saldırı emrini verenlerin ve saldırıyı gerçekleştirenlerin mahkemece yargılanması ve gerekli cezaya çarptırılmasını istedi.

Aralarında bayan ve çocukların bulunduğu tepkili kalabalık İsrail aleyhinde sloganlar atarak olaysız bir şekilde dağıldı.



Bu haber 650 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,534 µs