En Sıcak Konular

ABD, Türkiye'yi hayal kırıklığına uğrattı

1 Haziran 2010 19:31 tsi
ABD, Türkiye'yi hayal kırıklığına uğrattı Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin ABD'nin Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırıya verdiği tepkisinden dolayı hayal kırıklığına uğradığını belirterek, Washington yönetiminin İsrail'i kınamasını talep etti.

Davutoğlu, Washington'da ABD Dışişleri Bakanı Hillary Rodham Clinton ile görüşmesi öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD'nin İsrail'i kınamasını istediklerini ifade etti. Davutoğlu, Türkiye'nin ABD'nin Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırıya verdiği tepkisinden dolayı hayal kırıklığına uğradığını da kaydetti. Davutuğlu, "Açık sözlü söylüyorum, Washigton'un dün yaptığı açıklama bizi mutlu etmedi. Biz açık bir şekilde kınama istiyoruz." dedi.

Türkiye'nin NATO üyesi olduğunu ve olayı yakın zamanda NATO Konseyine taşıyacağını da belirten Dışişleri Bakanı, "NATO üyesi ülkenin vatandaşları, NATO üyesi olmaya bir ülke tarafından saldırıya uğradı. Bu açıklamadan bir sonuç çıkarabileceğinizi düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Davutoğlu ayrıca olayın soruşturmaya gerek olmadığını ve saldırının uluslararası sularda meydana geldiği için uluslararası yasalar çerçevesinde yasal olmadığını bildirdi. Dışişleri Bakanı, "Bu bir cinayettir. Bunu görmek için soruşturmaya ihtiyaç yoktur." diye konuştu.

Ahmet Davutoğlu, Washington'da İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile İsrail konusunda bir görüşme planlandığını ama Netanyahu'nun ABD ziyaretini iptal etmesi ile yapılamadığını da belirtti.

Cihan



Bu haber 868 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,016 µs