En Sıcak Konular

İsrail'e halkın tepkisi dinmek bilmiyor

1 Haziran 2010 16:34 tsi
İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırı dünlenmesine tepkiler dinmek bilmiyor. Sokaklara dökülen vatandaşlar demokratik tepkilerine devam ederken sivil toplum örgütleri de konsolosluk ve elçiliklere siyah çelenk bıraktı.

ÜLKÜ OCAKLARI İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI ÜYELERİ, İSRAİL'İN İSTANBUL BAŞKONSOLOSLUĞU'NA SİYAH ÇELENK BIRAKTI

Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanlığı üyeleri, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısını protesto etmek amacıyla bu ülkenin İstanbul Başkonsolosluğu'na siyah çelenk bıraktı.

Levent'teki İsrail Başkonsolosluğu'nun bulunduğu alanda toplanan grup adına açıklama yapan Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanı Gökmen Kantar, Türkiye'den Gazze'ye yardım götürmek için yola çıkan gemilere yapılan saldırıyı büyük bir üzüntüyle öğrendiklerini söyledi.

Amacı yalnızca Gazze'de yardıma muhtaç insanlara yardım etmek olan insanların böyle bir saldırıya maruz kalmasının milleti derinden üzdüğünü dile getiren Kantar, Türkiye'nin uluslararası tepkiyi beklemek yerine, Türk geleneğine yakışan tepkisini ortaya koyması gerektiğini savundu.

Kantar, açıklamasının ardından Ülkü Ocakları İstanbul İl Başkanlığı'ndan 2 üyeyle birlikte İsrail Başkonsolosluğu'nun girişine siyah çelenk bıraktı.

HAK-İŞ ÜYELERİ, İSRAİL BÜYÜKELÇİLİĞİ ÖNÜNE SİYAH ÇELENK BIRAKTI

HAK-İŞ Genel Başkanı Salim Uslu, kimse için caydırıcı olmayan bir Birleşmiş Milletler'e dünyanın da mazlumların da ihtiyacı olmadığını söyledi.

İsrail Büyükelçiliğine yakın bir noktada toplanan HAK-İŞ üyeleri,  slogan atarak ve tekbir getirerek büyükelçilik binasına yürüdü. Grup, üzerinde ''Korsan Netanyahu'' yazan ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun fotoğraflarının yer aldığı dövizler taşıdı.

HAK-İŞ Başkanlar Kurulu üyeleri, polis barikatının arasından geçerek büyükelçilik binası önüne İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısını protesto için siyah çelenk bıraktı. Daha sonra grup üyeleri Netanyahu'nun fotoğraflarının bulunduğu dövizleri parçaladı.

HAK-İŞ GENEL BAŞKANI USLU: KİMSE İÇİN CAYDIRICI OLMAYAN BİR BİRLEŞMİŞ MİLLETLER'E DÜNYANIN DA MAZLUMLARIN DA İHTİYACI YOK

HAK-İŞ Genel Başkanı Uslu, burada yaptığı açıklamada, saldırıda hayatını kaybedenleri ''şehit'' olarak niteleyerek, Allah'tan rahmet diledi.

Saldırıyı ''katliam'' olarak değerlendiren Uslu, bunun ''İsrail'in her zaman yapageldiği devlet terörünün bir uzantısı olduğunu'' dile getirdi.

Başta Birleşmiş Milletler olmak üzere uluslararası kuruluşların saldırı karşısındaki tutumlarını eleştiren Uslu, şöyle konuştu:

''Birleşmiş Milletler saldırıyı şiddetle kınadığını açıkladı. Biz de şiddet ve nefretle kınadık. Ama bizim kınamamız ile Birleşmiş Milletler'in kınaması arasında bir fark olmalı. Kimse için caydırıcı olmayan bir Birleşmiş Milletler'e dünyanın da mazlumların da ihtiyacı yok. Sadece Birleşmiş Milletler değil NATO, AB, İslam Konferansı Örgütü ve Arap Birliği gibi uluslararası mekanizmaların da bu kirli oyuna artık dur demesini istiyoruz.''

Dünya sendikal hareketini de bu saldırı karşısında ''bir insanlık abidesi'' gibi durmaya çağırdıklarını belirten Uslu, İsrail İşçi Sendikaları Konfederasyonu'ndan da haysiyetli bir duruş beklediklerini söyledi.

''Yıllar önce 1 milyon kişiyi Tel Aviv Meydanına toplayan 'Now Peace' Hareketi şimdi neredesiniz?'' diye soran Uslu, saldırıyı yarın toplanacak Avrupa Sendikalar Konfederasyonu(ETUC) İcra Kurulu'na taşıdıklarını, oradan da bir karar çıkmasını beklediklerini bildirdi.

Salim Uslu, İsrail'in saldırıları devam ettiği sürece tepkilerinin de süreceğini dile getirerek, 6 Haziran 2010 Pazar günü saat 16.00'da Sıhhiye Meydanı'nda miting düzenleyeceklerini duyurdu.

Grup üyeleri, Uslu'nun açıklamasının ardından Büyükelçilik önünden ayrıldı.

DİSK ÜYELERİ, LEVENT'TEKİ İSRAİL BAŞKONSOLOSLUĞU ÖNÜNDE, İSRAİL'İ PROTESTO ETTİ

DİSK üyeleri, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısını protesto etti.

Levent Metro durağında toplanan sendika üyeleri, ellerinde Türkiye ve Filistin bayraklarıyla ''Filistin halkı yalnız değildir'', ''Katil İsrail Orta Doğu'dan defol'' sloganları atarak İsrail Başkonsolosluğu önüne kadar yürüdü.

Burada, grup adına açıklama yapan DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün, İsrail'in, sınır, ilke, hukuk ve kural tanımayan saldırılarına bir yenisini daha ekleyerek saldırganlığını sürdürdüğünü söyledi.

İnsani yardım amacıyla Gazze'ye yardım taşıyan ''Mavi Marmara'' gemisiyle diğer 5 gemilik filonun, dün sabaha karşı, İsrail askerlerinin insanlık dışı saldırısına muhatap kaldığını belirten Görgün, şunları kaydetti:

''Hiçbir neden, insani yardım amacıyla yola çıkan sivil insanlara yönelik bu katliamı mazur gösteremez. İsrail'in bu saldırısı sonrasında Orta Doğu'da barış umutlarının bütünüyle ortadan kalkması ve çatışmanın bütün bir Orta Doğu'ya ve hatta Türkiye'ye yayılması tehlikesi kaygı vericidir. Filistin sorununun çözümü, Birleşmiş Milletler kararları doğrultusunda, İsrail işgalinin sona ermesi ve askerin geri çekilmesi, egemen Filistin Devleti'nin varlığının kabul edilmesinden geçmektedir.

Gazze'ye uygulanan ambargo, hemen kaldırılmalı ve insani yardımın en geniş ölçülerde hemen ulaştırılması uluslararası düzeyde güvence altına alınmalıdır. İsrail Devleti'ne karşı uluslararası boyutta etkili yaptırımlar gündeme getirilmeli, olayın sorumluları açığa çıkartılarak, uluslararası düzeyde mahkum edilmelidir.''

Görgün, DİSK'in başta Uluslararası Sendikalar Konfederasyonu (ITUC) ve Avrupa Sendikalar Konfederasyonu (ETUC) olmak üzere, uluslararası sendikal harekete acil çağrıda bulunarak, üye sendikaların hükümetleri üzerinde baskı kurmasını, böylelikle İsrail'in yaptığı bu insanlık dışı saldırıyı kınamalarını ve insani yardımların güvenli bir biçimde yerlerine ulaştırılması amacıyla uyarı grevinde bulunmaları için başvuru yaptığını belirtti.

Basın açıklamasının ardından İsrail ve ABD bayraklarını yakan sendika üyeleri, bir süre sloganlar attıktan sonra dağıldı.

Öte yandan, çeşitli grupların İsrail Başkonsolosluğu önündeki protestoları devam ediyor.

ÇEŞİTLİ SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ İSRAİL'İN GAZZE'YE YARDIM GÖTÜREN GEMİLERE SALDIRISINA TEPKİ GÖSTERDİ

Hukuk ve Hayat Derneği Başkanı Erdem Gençay, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısının uluslararası hukuka göre ''korsanlık'' olduğunu ifade etti.

Tamamı silahsız yaklaşık 600 aktiviste karşı kurşun yağdırmanın hiçbir haklı ve geçerli bir mazeretinin olamayacağını vurgulayan Gençay, ''31 Mayısta saldırı sonucu hayatını kaybeden insan hakları gönüllülerine Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır dileriz'' ifadelerini kullandı.

Roman Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği Başkanı Efkan Özçimen de, silahsız ve savunmasız sivillere yapılan saldırıyı kınadıklarını belirterek, ''Bu yaşananlar insanlık tarihinde kara bir leke olarak yerini çoktan almıştır. Hem İsrail'i hem de alçak terör örgütünü bu alçakça saldırıları için lanetliyoruz'' dedi.

Hür Sanayici ve İşadamları Derneği (HÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Bıyık da, amaçları Gazze'deki muhtaç insanlara yardım etmek olan sivil ve silahsız insanlara yapılan saldırının, haince ve insanlık dışı olduğunu ifade etti. İş adamları ve halka tavsiyede bulunan Bıyık, İsrail mallarının kullanılmamasını istedi.

Skal International Ankara Başkanı Savaş Çolakoğlu da, vatandaşları, yaşadıkları acıya rağmen soğukkanlı ve sağduyulu olmaya çağırarak, 'turizme darbe vurulacak' gibi söylemlerle panik ve endişe yaratmak yerine, alınabilecek önlem ve çözüm önerileri üzerinde düşünülmesi gerektiğini kaydetti.

-TÜRKİYE KAMU-SEN ÜYELERİ, İSRAİL BÜYÜKELÇİLİĞİ ÖNÜNE SİYAH ÇELENK BIRAKTI

Türkiye Kamu Sen üyeleri, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısı nedeniyle İsrail Büyükelçiliği önüne siyah çelenk bıraktı.

Türkiye Kamu Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız beraberinde üyelerle birlikte İsrail Büyükelçiği önüne geldi. Ellerinde çeşitli dövizler taşıyan grup, İsrail'i protesto eden sloganlar attı.

Akyıldız, burada yaptığı açıklamada, İsrail'in saldırısının Türk milletini derinden üzdüğünü belirterek, İsrail'i nefretle kınadıklarını söyledi. Aynı gün İskenderun'daki Deniz Üs Komutanlığı'na da saldırı yapıldığını anımsatan Akyıldız, ''Zor günler, acı günler yaşıyoruz. Olayları doğru algılamak zorundayız'' dedi.

Saldırının, İsrail'in ''hukuk tanımaz terörist uygulamalarının geldiği son nokta'' olduğunu söyleyen Akyıldız, ''Burada yalnızca masum insanlara değil insanlığa karşı kurşun sıkılmış, insanlık katledilmiştir'' diye konuştu.

Dünyanın İsrail'in uluslararası hukuk kurallarını hiçe sayan saldırılarına yalnızca seyirci kaldığını kaydeden Akyıldız, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Ülkemizdeki eli kanlı terör örgütünün dış mihraklar ve devletler tarafından desteklendiği bilinen bir gerçektir. İçimizdeki terör eyleminin ve İsrail'in terörist saldırısının eş zamanlı gerçekleşmesinin tesadüf olup olmadığı konusunu kamuoyunun takdirine sunuyoruz.

52 yıldır bütün insani değerleri ayaklar altına alan, kural tanımaz uygulamalarıyla kanımızı donduran İsrail'i uyarıyoruz. Bu saldırı uluslararası sularda Türk bayraklı gemilere yapılmıştır. İsrail, uyguladığı devlet terörünün bedelini de hesaplamış olmalıdır. Türk kamuoyu önce yetkililerimizden sonra da Birleşmiş Milletler'den yıllardır hukuku hiçe sayan İsrail'den yaptıklarının hesabının sorulmasını beklemektedir.''

Türk milletinin kendisine yapılan iyiliği de kötülüğü de hainliği de unutmayacağını söyleyen Akyıldız, kim olursa olsun teröriste, teröre destek verenlere ve devlet terörü uygulayanlara hak ettiği cevabı vereceğini kaydetti.

Akyıldız, İskenderun'daki saldırıda şehit olan askerlere de Allah'tan rahmet diledi.

Akyıldız, konuşmasının ardından beraberindeki üyelerle siyah çelengi Büyükelçilik önüne bıraktı.

Altı Nokta Körler Derneği üyesi bir grup da Büyükelçilik önüne siyah çelenk koydu. Grup adına yapılan açıklamada, İsrail'in ''uluslararası güçler tarafından cesaretlendirildiği'' belirtilerek, ''İsrail'i şiddet ve nefretle kınıyoruz. Avrupa Birliği ve Birleşmiş Milletler gibi uluslararası güçlerin de kınamasını istiyoruz'' denildi.

Açıklamaların ardından, gruplar olaysız dağıldı.

GENEL-İŞ GENEL YÖNETİM KURULU: SALDIRI ORTA ÇAĞ KORSANLIĞINI ÇAĞRIŞTIRAN BİR EYLEM OLARAK İNSANLIĞIN HAFIZASINA İŞLENMİŞTİR

Bazı sivil toplum örgütleri yaptığı yazılı açıklamalarla İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısını kınadı.

Genel-İş Sendikası Genel Yönetim Kurulu'ndan yapılan yazılı açıklamada, ''saldırının nefretle kınandığı'' belirtildi.

İsrail Devleti'nin ABD'den aldığı güçle Orta Doğu coğrafyasındaki saldırganlıklarına bir yenisini daha eklediği ifade edilen açıklamada, bu saldırının zemininin Büyük Ortadoğu Projesi'nde aranması gerektiği kaydedildi.

''Saldırı Orta Çağ korsanlığını çağrıştıran bir eylem olarak insanlığın hafızasına işlenmiştir'' denilen açıklamada, ''bu insanlık dışı ve korsanca saldırının'' Türkiye'nin bölgede kendi ulusal çıkarları ekseninde tam bağımsızlık ilkesini gözeten politikaya yeniden yönelmesi için de uyarıcı olması gerektiği belirtildi.

Öz İplik-İş Sendikası Genel Başkanı Murat İnanç ise yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in, uluslararası karasularında işlediği suçu kabul edip, telafi yolları arayacağına en saf insanların bile inanamayacağı taktiklerin arkasına sığınmaya çalıştığını ifade etti.

İsrail'in, ''İsrail terörünün mağduru Filistinlilere'' yardım götüren gemilere tertiplediği kanlı saldırının hedefinin bütün insanlık olduğuna dikkati çeken İnanç, şöyle devam etti:

''Zulümle yok edemediği Filistin halkını, dünyadan tecrit ederek, kuşatma altında tutarak teslim almak isteyen İsrail terörüne karşı vicdani bir sorumlulukla yardıma koşan gönüllülere, kendi karasularının ve egemenlik alanının dışında saldıran İsrail ağır ve vahim bir savaş suçu işlemiştir. Bütün insanlık bir ahlak sınavıyla karşı karşıyadır.''

Tez-Koop-İş Sendikası Genel Yönetim Kurulu'ndan yapılan yazılı açıklamada ise, ''İsrail devleti ile askeri, diplomatik, ekonomik ilişkilerin devam etmesi her katliamın ardından bir yenisinin gelmesine izin vermektedir'' denildi.

İsrail'in dileyeceği hiçbir özrün samimi ve kabul edilebilir olmadığının vurgulandığı açıklamada, ''İsrail devletinin terörist saldırısını ve İsrail ile ilişkileri kesmeyerek katliama ortak olanları kınıyor, ölenlerin ailelerine, tüm emek camiasına, ülkemiz ve Orta Doğu halklarına başsağlığı diliyoruz'' ifadelerine yer verildi.

OLEYİS Merkez Yönetim Kurulu'ndan yapılan yazılı açıklamada ise, ''İsrail'in Orta Doğu'da estirdiği terör saldırılarının sonunun bir türlü bitmek bilmediği'' belirterek, ''İsrail'in işlediği bu insanlık suçu karşısında dünyanın seyirci kalmamasını bekliyoruz'' denildi.

Açıklamada, İskenderun'daki Deniz Üs Komutanlığına aynı gün saldırı düzenlenmesinin de saldırının zamanlaması ve yapılış tarzı açısından düşündürücü olduğu kaydedildi.

TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ, DÜNYA TABİPLER BİRLİĞİNE MEKTUP GÖNDEREREK, BÜTÜN TABİP BİRLİKLERİ ADINA DÜNYA KAMUOYUNA SALDIRIYI KINAYAN BİR BİLDİRİ

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Gencay Gürsoy, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısıyla ilgili olarak, Dünya Tabipler Birliğinin bütün tabip birlikleri adına dünya kamuoyuna saldırıyı kınayan bir bildiri açıklamasını istedi.

Gürsoy, yaptığı yazılı açıklamada, Dünya Tabipler Birliği Başkanı Dr. Dana W. Hanson'a bir mektup gönderdiğini belirtti. Mektupta, şunlara yer verildi:

''İsrail'in, on yıllardır ambargo altında tuttuğu Gazze'ye giden insani yardım yüklü gemilere yönelik silahlı saldırısı bizlerde derin bir üzüntü ve kaygı yaratmıştır.

İsrail'in bu saldırgan tutumunu 'haklı göstermek' için yapacağı hiçbir 'izahat' şiddeti, insan öldürmeyi anlaşılır kılamaz. Bu durum, yalnızca İsrail'in Filistin halkı üzerinde on yıllardır süren işgal ve abluka siyasetinin geldiği insanlık dışı boyutu görünür hale getirir. Gazze'ye gıda ve ilacın erişimine dahi tahammül etmeyip, açık denizde bir yardım gemisine saldırarak silahsız insanları vahşice öldürmek bir insanlık ayıbıdır.

Özellikle sivillere yönelik saldırı hepimizde uyandırdığı insani reflekslerle birlikte, Türk Tabipleri Birliği olarak bizleri bu sürece dahil olmaya zorlamaktadır.

Dünya Tabipler Birliğinin bütün tabip birlikleri adına dünya kamuoyuna saldırıyı kınayan bir bildiri açıklamasını istiyoruz.''

ORDU

Ordu'nun Şarkiye Mahallesindeki Şadırvan önünde toplanan grup adına açıklama yapan Saadet Partisi İl Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Cebeci, ''İsrail'in gerçek yüzünü bu kez de insani yardım taşıyan gemilere saldırmakla gösterdiğini'' ifade etti.

Cebeci'nin konuşmasının ardından çeşitli sloganlar atan grup, iki İsrail bayrağı yaktı.

Grup saldırıda hayatını kaybedenler için dua edilmesinin ardından dağıldı.

-TEKİRDAĞ-

Tekirdağ'da bulunan siyasi partiler ile sivil toplum kuruluşlarınnı temsilcileri, saldırıyı protesto etmek amacıyla Tuğlalı Park'ta toplandı.

Saadet Partisi Tekirdağ İl Başkanı Eyüp Kanar yaptığı basın açıklamasında, İsrail'e bu saldırıdan dolayı hesap sorulması gerektiğini ifade etti. Kanar, ''Gemiler bütünüyle barış ve insani yardım adına hazırlanmış, milletimizin desteğini aldığı gibi birçok ülkeden vatandaşından da destek almıştır'' dedi

Konuşmaların ardından İsrail aleyhine çeşitli sloganlar atan grup, olaysız dağıldı.

-ELAZIĞ-

Elazığ'da çeşitli sivil toplum örgütleri ile siyasi partilerin  organizesinde İzzatpaşa Camisi'nde bir araya gelen grup, gıyabi cenaze namazı kıldı, dua etti. Vatandaşlar, daha sonra slogan atarak  PTT Meydanı'na geldi.

Burada topluluğa konuşan Mesut Turan, saldırının olduğu gece İskenderun'da 6 askerin şehit olduğunu anımsattı.

Konuşmaları sırasında sloganlar atan grup, daha sonra İsrail Bayrağı'na yaktı.

-RİZE-

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, ildeki sivil toplum kuruluşlarınca Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, İskenderun ve uluslararası sularda askerler ve soydaşlara düzenlenen saldırı ve şehit olanların anısına toplandıklarını söyledi.

Bu tür bir olayın ilk kez olmadığını, ama son olmasını ümit ettiğini ifade eden Bakırcı, ''Bu tür olaylara bugünü kadar gerekli cevabı vermedik veya veremedik. Ama bugünden sonra verileceğini düşünüyorum. Bu saldırı sadece o insanlara değil, tüm insanlığa yapılan bir saldırıdır. O gemide farklı dinlere mensup kadın, çocuk yaşlı, pek çok insan vardı. Saldırıda ölen insanlara rahmet diliyorum'' dedi.

Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder ise hem İskenderun'da hem de Gazze'ye yardım götüren gemide ölenlere Allah'tan rahmet diledi.

 İldeki sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de konuşma yaptığı mitinge katılanlar, İsrail'in protesto eden sloganlar atarak, dövizler taşıdı.

-TRABZON-

Doğu Karadeniz İhracatçıları Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan ve Trabzon Sanayici ve İşadamları Derneği (TSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Zeyyat Kafkas, İsrail'in, Gazze'ye yardım götüren gemilere yönelik saldırısını kınadı.

Gürdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, yok olma tehdidi ile yaşadıkları topraklardan sürülürken Osmanlı'nın kucak açtığı ve kol kanat gerdiği İsrailliler tarafından, aynı amaçları gerçekleştirmek için çaba sarf eden Türk vatandaşlarına kurşun sıkılmasının affolunmaz bir gaflet ve ihanetin en büyük örneği olduğunu belirtti.

TSİAD Başkanı Kafkas ise yaptığı yazılı açıklamada, İsrail'in Gazze'ye insanı yardım malzemesi götüren konvoya yönelik saldırısını, İsrail'in orantısız güç kullanmasının yeni bir aşaması olarak gördüklerini ifade etti.

İZMİR'DE MC DONALDS ŞUBESİNE GİREREK EYLEM YAPAN 9 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısını protesto etmek amacıyla Alsancak semtindeki Mc Donalds'ın şubesine girerek eylem yapan Türkiye Gençlik Birliği (TGB) İzmir Şubesi üyesi 9 kişi gözaltına alındı.

Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde toplanan bir grup TGB üyesi, buradaki Mc Donalds restoranına girdi. İsrail ve ABD aleyhine sloganlar atan grup üyeleri, daha sonra binanın önüne ''Diren Filistin, Türk Gençliği Seninle'' yazılı pankartı açmak istedi.

Bölgede tedbir alan Çevik Kuvvet ve Güvenlik Şube Müdürlüklerine bağlı ekipler, göstericilere müdahale etti. Polis, 4'ü kadın 9 TGB üyesini gözaltına aldı.

Polis otosuna bindirilen göstericilere, çevrede toplanan bazı vatandaşlar alkışlarla destek verdi.

KOBİDER BAŞKANI NURETTİN ÖZGENÇ: İNSANLIK ADINA TÜM DÜNYA İSRAİL ÜRÜNLERİNİ BOYKOT ETMELİ; HÜKÜMETLER İSRAİL İLE OLAN İŞBİRLİKLERİNİ KESMELİDİR

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısının bedelini ödemesi gerektiğini belirterek, ''İnsanlık adına tüm dünya İsrail ürünlerini boykot etmeli; hükümetler İsrail ile olan işbirliklerini kesmelidir'' dedi.

Özgenç, yaptığı yazılı açıklamada, Gazze halkına yardım götürmek ve yaşanan insanlık dramına dünyanın dikkatini çekmek isteyen sivil, savunmasız bir filoya yapılan saldırının hiçbir şekilde kabul edilemeyeceğini, bunun son derece insanlık dışı bir operasyon, cinayettir ve savaş suçu olduğunu kaydetti.

Hiçbir ülkenin egemenliğinde olmayan uluslararası sularda yapılan bu müdahalenin insani yardım çalışmalarının engellenmesine yönelik olduğunu ve hukuk kuralları hiçe sayılarak yapıldığını dile getiren Özgenç, bölgedeki barış girişimlerini engellemeye çalışan İsrail hükümetinin bu eylemle hiçbir şekilde barış yanlısı olmadığını gösterdiğini vurguladı.

Tüm dünyaya bu şekilde kafa tutan İsrail'in yaptıklarının bedelini ödemesi gerektiğini belirten Özgenç, ''İsrail'in bu hukuk tanımazlığı yanına kar kalmamalıdır. İsrail'in ödeyeceği en büyük bedel ürünlerinin boykot edilmesidir. İnsanlık adına tüm dünya İsrail ürünlerini boykot etmeli; hükümetler İsrail ile olan işbirliklerini kesmelidir'' ifadesini kullandı.

Özgenç, masum sivilleri hedef alarak, insan hayatını ve barış girişimlerini hiçe sayarak yapılan operasyon karşısında hiç kimsenin susamayacağını belirterek, olayın yaşandığı saatten beri tüm Türkiye'nin tepkilerini dile getirdiğine işaret etti.

-''İSRAİL İNSANLIK SUÇU İŞLEMİŞTİR''-

Bunun dışında vatandaşların İsrail ürünlerini boykot ederek; hükümetin ise İsrail ile  yapılan ve yapılacak olan tüm anlaşmaları fesh ederek İsrail'e tepkisini göstermesi gerektiğini ifade eden Özgenç, şunları kaydetti:

''İsrail bir insanlık suçu işlemiştir. Bunun bedelini de en ağır şekilde ödemelidir. Lakin İsrail'e ödetilecek bedelin yolu şiddetten, savaştan geçemez. Tüm dünya topyekun İsrail'e onun 3 yıldır Filistin'e yaptığını yapmalıdır. Saldırıya maruz kalan insanların tazminini yapılana; Gazze halkına yapılan zulüm bitene kadar boykotlar devam etmelidir.''

ajanslar



Bu haber 862 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,043 µs