En Sıcak Konular

Medvedev: İsrail'in saldırısının gerekçesi yok

1 Haziran 2010 15:39 tsi
Medvedev: İsrail'in saldırısının gerekçesi yok Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev İsrail'in Gazze'ye insani yardım götüren gemilere yönelik saldırıda insanların ölmesinin gerekçesiz ve kabul edilemez bir durum olduğunu söyledi.

Rusya'nın güney kenti Rostov-on-Don kentinde gerçekleşen Rusya-AB zirvesi sonrası düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Medvedev, "Olayın araştırılmasına ihtiyacımız var. Ancak her halükarda ölümler kabul edilemez ve bunun hiçbir gerekçesi olamaz." dedi.

Konunun zirvede ele alındığını ve dışişleri bakanları tarafından ortak bir açıklama yapıldığını hatırlatan Rusya lideri, "Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde İsrail saldırısını kınayan ve bir an önce olayın soruşturulmasını isteyen kararı ile paralellik arz ediyor." bilgisini verdi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Avrup Birliği Dış Politika Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton yaptıkları ortak açıklamada, "Yaşanan olaylarla ilgili Rusya ve AB tam ve adil bir araştırma yapılmasını talep etmektedir. İsrail acil olarak insani yardımların, ticari malların ve insanların kuşatma altına alınmış Filistin bölgesine ulaşmasına izin vermelidir." ifadesi yer aldı. Açıklamada kayıplardan dolayı üzüntü duyulduğu da vurgulandı.

İsrail'in insani yardım filosuna gerçekleştirdiği saldırıda çeşitli bilgilere göre 9'la 19 arasında kişi hayatını kaybederken, 30'dan fazla kişi de yaralandı.

Rusya-AB zirvesi dün akşam saatlerinde Rusya'nın güney kenti Rostov-on-Don'da nehir kenarında bir restoranda gayrı resmi akşam yemeği ile başladı. Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev, AB Başkanı Herman Van Rompuy ve Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso'nun katıldığı zirvede resmi görüşmeler bugün tamamlandı.

Rusya-AB arasında vizelerin kaldırılması ile ilgili çalışmaların da zirvede ele alındığına dikkat çeken Medvedev, "Vize uygulamasının kaldırılması ile ilgili çalışmaların siyasi alandan çok, teknik alanda değerlendirilmeli. Bu konuyu AB ile ileri götürmeye kararlıyız. Ülkemiz bu sorunu çözmeye hazır… Avrupalı ortaklarımız konu üzerinde çalışacak. Bunu ileriye götürmeye kararlıyız." dedi.

Rusya-AB ilişkileri, uluslar arası ve bölgesel sorunlar, enerji güvenliği, iklim gibi bir dizi konunun ele alındığı zirvede vizelerin kaldırılması yönünde somut bir adımın atılmaması dikkat çekti.

(CİHAN)



Bu haber 750 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,333 µs