En Sıcak Konular

Eski bakan Ergenekon'dan gözaltında

1 Haziran 2010 13:43 tsi
Ergenekon soruşturması kapsamında 15 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay'ın evi de arandı. Oktay gözaltına alındı. Önemli isimlerin olduğu 23 kişi gözaltına alındı.

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay'ın evinde arama yapılıyor.

Soruşturma kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının dün gece geç saatlerde gönderdiği talimat doğrultusunda Ankara Terörle Mücadele Şube müdürlüğü ekipleri, sabah erken saatlerde 12 adreste arama başlattı. Yetkililer, aramaların halen devam ettiğini belirtti.

Bu çerçevede, eski Adalet Bakanı Oktay'ın Keçiören 19 Mayıs Caddesi'ndeki evinde de arama yapılıyor. Polis ekiplerinin yaklaşık 1.5 saat önce başlattığı aramada, Oktay'ın avukatının da bulunduğu öğrenildi.

Soruşturma kapsamında, İşçi Partisi Genel Merkezi'nde de arama yapıldığı bildirildi.

ESKİ ADALET BAKANI SEYFİ OKTAY GÖZALTINA ALINDI

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay gözaltına alındı.

Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Başsavcılığının talimatı doğrultusunda sabahın erken saatlerinden itibaren 12 noktada arama başlattı.

Evinde arama kararı verilen eski Bakan Oktay, gözaltına alındı.

Bu arada evinde ve bürosunda arama yapılan avukat Tülay Bekar'ın da gözaltına alındığı bildirildi.

GENÇ, ERGENEKON SORUŞTURMASI KAPSAMINDA EVİNDE ARAMA YAPILAN ESKİ ADALET BAKANLARINDAN OKTAY'I ZİYARET ETTİ

Tunceli Bağımsız Milletvekili Kamer Genç ''Ergenekon''soruşturması kapsamında evinde arama yapılan eski Adalet Bakanlarından Seyfi Oktay'ı ziyaret etti.

Kamer Genç, Oktay'ın Keçiören 19 Mayıs Caddesindeki evine gelişinde, Seyfi Oktay'ın dışarıda bekleyen yakınları tarafından alkışlarla karşılandı.

Genç, yaklaşık 10 dakika kaldığı evden ayrılırken yaptığı açıklamada Oktay'la görüşüp geçmiş olsun dileklerini ilettiğini söyledi. Genç, ''Kendisiyle görüştüm. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Sayın Bakanımızla ilgili bir arama kararı, bir de yakalama kararı varmış. Herhalde İstanbul'a götürecekler. Tabii ki İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Ergenekon'la ilgili, yardım ve yataklıkla ilgili bir iddia var. Herhalde itiraz edilecek'' diye konuştu.

Genç, gazetecilerin Oktay'ın durumu nasıl değerlendirdiğine ilişkin soruları üzerine ise herhangi bir şey söylemediğini kaydetti.

Bu arada Kamer Genç, bir gazetecinin CHP'ye katılıp katılmayacağı sorusunu da yanıtlayarak, ''Evet katılacağım'' dedi.

Oktay'ın yakınları evinin önünde toplanmaya devam ederken bina girişine Türk Bayrağı asıldı. Bazı komşularının da evlerinin pencerelerine Türk Bayrakları astığı görüldü.

Genç, Oktay'ın evinin yakınındaki Malatyalılara ait derneğe de giderek, dernekte bulunanlarla çay içti.

İŞÇİ PARTİSİ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI CENGİZ, BELEK BELDESİNDEKİ YAZLIĞINDA GÖZALTINA ALINDI

İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı, avukat Mehmet Cengiz, ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında, Antalya'nın Belek beldesindeki yazlığında gözaltına alındı.

Soruşturma kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Cengiz'in Belek'teki yazlığına gitti.

Yazlığında gözaltına alınan Cengiz'in öğlen saatlerinde İstanbul'a gönderileceğini bildirildi.

CENGİZ'İN AVUKATLIK BÜROSUNDA ARAMA YAPILIYOR

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında gözaltına alınan İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Cengiz'in avukatlık bürosunda arama yapılıyor.

Cengiz'in Sıhhıye'deki bürosunda Cumhuriyet Savcısı gözetiminde yaklaşık bir saat önce arama başlatıldı. İşçi Partili bir grup, büronun önünde slogan atarak bekliyor.

İşçi Partisi yetkilileri, arama yapacak ekiplerin önce parti genel merkezine geldiklerini, burada avukat Mehmet Cengiz'e ait özel odanın bulunmadığına dair tutanak tuttuktan sonra ekiplerin partiden ayrıldığını ifade etti. Daha sonra ekiplerin Cengiz'in avukatlık bürosuna geçerek, burada arama başlattıkları belirtildi.

Bu arada, Antalya'nın Belek beldesindeki yazlığında gözaltına alan İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Cengiz, sağlık raporu alınması için Antalya Adliyesine getirildi. Kelepçesiz olarak adliyeye getirilen ve Adli Tıp Kurumunda sağlık kontrolünden geçirilen Cengiz, çıkışta gazetecilerin neden gözaltına alındığına dair soruları üzerine, ''Ergenekon'dan gözaltına alındım'' dedi.

SORUŞTURMA KAPSAMINDA ÇEŞİTLİ ADRESLERDE ARAMA YAPILIYOR

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında çeşitli adreslerde arama yapılıyor.

Alınan bilgiye göre, ''Ergenekon soruşturması kapsamında yargılama sürecini etkilemeye yönelik faaliyetleri olduğu'' iddia edilen bazı kişilere yönelik İstanbul ve Ankara başta olmak üzere çeşitli illerde belirlenen adreslerde polis tarafından arama çalışması başlatıldı.

15 adres içinde Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay'ın evi de bulunuyor. Aramalarda önemli isimlerin olduğu belirtiliyor. Ankara'da 10, İstanbul'da 5 adreste arama yapılıyor.

İşçi Partisi'nin avukatının evinde ve ofisinde arama yapılıyor.

Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay 'Ergenekonla ilgili hakkımda yakalama kararı var, evim aranıyor.' dedi.



Bu haber 660 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,606 µs