En Sıcak Konular

Sultanahmet ve Ayasofya meydanı yayalaştırılacak

1 Haziran 2010 13:37 tsi
Sultanahmet ve Ayasofya meydanları trafiğe kapatılarak yayalaştırılıyor.

Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü'nün yaptığı çalışmayla özel araçlar Sultanahmet Meydanı'na giremeyecek. Uygulama 7 Haziran'da başlayacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde yapılan açıklamada, Sultanahmet ve Ayasofya meydanlarının trafiğe kapatılarak yayalaştırılacağı belirtildi. Açıklamada, "Turist kafileleri ring sefer yapan otobüslerle belirlenen indirme-bindirme yerlerine kadar getirilecek. Turistler bölgede yaya olarak gezilerini tamamladıktan sonra tekrar turist otobüslerinin bulunduğu park yerine gelerek bölgeden ayrılacak. Sultanahmet ve Ayasofya Meydanı yayalaştırma projesi kapsamında; Bab-ı Hümayun Caddesi, Tevfikhane Sokak, Kutlugün Sokak, Seyit Hasan Sokak, Utangaç Sokak, Dalbastı Sokak, Kabasakal Caddesi, Atmeydanı Caddesi, Ticarethane Sokak ve Yerebatan Caddesi, araç trafiğine katılarak yürüyüş ve turistik alan haline getirildi." denildi.

Turist otobüsleri için Cankurtaran deniz fenerinin bulunduğu alanda 160 araçlık; Sultanahmet Camii karşısı Dalbastı Sokak, Çemberlitaş Atik Ali Camii arkası ve Sahil Kennedy Caddesi Küçükayasofya çıkışı benzin istasyonunun yanında ise 150 araçlık otoparkın hazırlandığının kaydedildiği açıklamada, uygulama şöyle anlatıldı: "Turist otobüsleri park alanına getirdikleri turist kafileleri ring araçları veya aynı otobüsler ile, Ahırkapı Caddesi-İshakpaşa Caddesi üzerinden yayalaştırıl alana gelerek (yayalaştırılmış alan başlangıcı) Bab-ı Hümayum Caddesi-Kabasakal Caddesi devamında İSPARK (İndi-Bindi) otoparkına giriş yapacak. (Buradaki tarihi alan Topkapı Sarayı, Ayasofya, Sultanahmet ve civarı gezilip) ardından ring servis ile Kabasakal Caddesi-Yerebatan Caddesi (yayalaştırılmış alan sonu) Prof. Dr. Kazım İsmail Gürkan Caddesi, Bab-ı Ali Caddesi, Şeref Efendi Sokak-Vezirhan Caddesine gelerek İspark (İndi-Bindi) otoparkına giriş yapacak. (Burada Tarihi alan, Kapalıçarşı, Nuruosmaniye ve civarı yaya olarak gezilip) ardından Vezirhan Caddesi-Peykhane Caddesi, Üçler Sokak-Nakşibent Sokak-Şifa Hamamı Sokak-Küçükayasofya Caddesi bitiminden Kennedy Caddesi (sahil) üzerinde bulunan otopark alanına dönülecek. Turist otobüsleri belirlenen otoparklar dışında duramayacak, indi-bindi yapamayacak."

Yayalaştırılan bölgeye, resmi araçlar, itfaiye, ambülâns, polis, zabıta, PTT ve konsolosluk araçlarının girebileceği ancak park yapamayacakları kaydedildi. Yayalaştırılan bölgede yer alan bina ve iş yerlerine yükleme, boşaltma ve diğer ihtiyaçlar için yaz aylarında (Haziran-Temmuz-Ağustos-Eylül) 23.00-08.00; Kış aylarında ise 21.00-08.00 saatleri arasında araçların girebileceği ifade edildi. Uygulamanın 7 Haziran'da başlayacağı belirtildi.
 
cihan



Bu haber 613 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,156 µs