En Sıcak Konular

ABD, ambargonun hafifletilmesi için İsrail'le teması sürdürecek

1 Haziran 2010 13:08 tsi
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Philip Crowley, Gazze'ye giden gemilerde hazin can kaybı ve yaralanmalarla sonuçlanan olaydan derin üzüntü duyduklarını söyledi.

 Crowley, "Olayla ilgili bilgileri tespit etmeye çalışıyoruz ve İsrail hükümetinin tam kapsamlı ve güvenilir bir soruşturma yapmasını bekliyoruz." dedi.

Gazze'de madur olanlar için büyük endişe duyduklarını ifade eden Sözcü, şu ifadeleri kullandı: "Gazze'deki insani ihtiyaçların karşılanması ve durumun düzeltilmesi için gerekli olan ve Gazze'ye girişine izin verilen malların cins ve kapsamını artırmak amacıyla her gün İsrail ile teması sürdüreceğiz. İsrail Hükümetinin güvenlikle ilgili meşru endişelerini dikkate alarak, imar malzemeleri ve insani yardımların sınır kapılarından geçirilip yerine ulaşmasını sağlamak üzere İsrail Hükümeti, Filistin Yönetimi, uluslararası STK'lar ve BM ile çalışmayı sürdüreceğiz."

Hamas'ın uluslararası yardımların nakliyesine ve sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarına müdahale ettiğini öne süren Sözcü, "Bu durum ve Hamas'ın şiddete başvurması ve onaylaması yüzünden Gazze'ye yönelik çabalar zorlaşmaktadır. Gazze'ye insani yardım göndermek isteyen hükümetler ve grupların bunu yapabilmesi için gerekli mekanizmalar mevcuttur. Bu mekanizmalar, Gazze'de bulunan herkesin yararına kullanılmalıdır." dedi.

Crowley, "Bölgede kapsamlı bir barış sağlanması yolunda müzakerelerin süratle ilerletilmesinin ne kadar gerekli olduğunu bu olay açıkça ortaya koymaktadır." ifadelerini kullandı.

(CİHAN)



Bu haber 576 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,661 µs