En Sıcak Konular

'İsrail'in gerçek yüzü ortaya çıktı'

1 Haziran 2010 09:43 tsi
'İsrail'in gerçek yüzü ortaya çıktı' 
Devlet Bakanı Faruk Çelik, "İsrail'in gerçek yüzü bu davranışıyla net bir şekilde ortaya çıkmış bulunuyor. İskenderun'daki terör saldırısıyla İsrail'in gemilere saldırmasının aynı güne denk gelmesi ise manidar" dedi.

8. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları halk oyunları finali için Bursa Kültürpark açık hava tiyatrosuna gelen Devlet Bakanı Faruk Çelik, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevaplandırdı. Artık İsrail'i kınamaların boyutunun yalnızca Ortadoğu coğrafyasında ve Türkiye'de değil, bütün dünyaya yayılmış bulunduğunu anlatan Bakan Çelik, İsrail'in gerçek yüzünün bu davranışlarıyla net bir şekilde ortaya çıktığını söyledi. Çelik, "Nasıl sivil örgüt oradaki 3 yıldır abluka altına alınmış insanlara yardım götürmek için bir çaba gösterdiyse, bundan sonra da tüm dünyada sivil toplum örgütlerinin İsrail'i yalnızlaştırma konusunda bir çaba içinde olmaları gerekiyor. Bugüne kadar Filistinlileri yalnızlaştırıp, abluka altına alıp, onları sindirmeye çalışan İsrail bunda muvaffak olamamıştır. Filistin bilinci daha da artmıştır. Bugün iş tersine dönüyor. Bu yaptığı canice, adeta cinnet getiren bir insanın yapabileceği bu vahşice davranışın karşısında inanıyorum ki dünya halkları İsrail'i yalnızlaştıracak, yalnızlığa terk edecektir" diye konuştu.

Bakan Çelik, İsrail yönetiminin kendisine çeki düzen vermesi gerektiğini belirterek, "Aksi taktirde olayların gelişimi çok daha vahim noktalara, tablolara ulaşabilir. Umuyor ve diliyoruz ki, bu bir cinnet belirtisi olsun ve aklı selim bir yönetim İsrail'e hakim olsun, bu olumsuzluklardan bir an önce İsrail geri dönsün. Bu söylediklerim İsrail'in yönetim anlayışınadır. Gelişmeler tüm dünyanın gözü önünde cerayan ediyor" şeklinde konuştu.

"İKİ OLAY DA BİRBİRİNDEN BAĞIMSIZ DEĞİL"

Gazetecilerin, "Hem Hatay, hem de Gazze açıklarında meydana gelen iki saldırının da aynı güne rastlamasını manidar buluyor musunuz?" sorusunu cevaplandıran Bakan Çelik, "Türkiye'deki terör faaliyetleri, içerden taşeronlar olduğu gibi dış destek sayesinde de devam ediyor. Dolayısıyla aynı günde bu ölçüde yapılan menfur saldırıların birbirinden bağımsız olmadığı kişisel kanaatindeyim. Dünyada esas bazı merkezler var. O merkezlerden gelecek olan tepkiler son derece önemlidir. Oralardan çok net ve açık bir tepkiyi ben şahsen hissedemedim ama dünyanın bir çok devletinden Rusya, Yunanistan ve bazı Avrupa ülkeleri başta olmak üzere tepkiler var. Özellikle sivil inisiyatifin sokaklara dökülmesi, protestoların yükselmesi bu anlamda insanlık onuru açısından insanlık onurunu yere sermeye çalışan ve hiçe saymaya çalışanlara karşı çok sağlıklı bir varoluştur" diye konuştu.

cihan




Bu haber 697 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,441 µs