En Sıcak Konular

İsrail saldırısına en sert tepki

1 Haziran 2010 00:24 tsi
TÜRKSAM Başkanı Sinan Oğan, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere yaptığı saldırıya ilişkin olarak, İsrail'in uluslararası alanda intihar etmiş olduğunu söyledi.

Oğan, A.A. muhabirine konuya ilişkin yaptığı açıklamada, bu gelişmeyi TÜRKSAM olarak en kötü senaryo, ama olması en muhtemel senaryo olarak gördüklerini belirterek, "Maalesef en kötü senaryo gerçekleşti" diye konuştu.

İsrail'in her zaman intihar komandolarından çektiğini ifade ettiğini anımsatan Oğan, "Bana göre İsrail intihar komandosu gibi hareket etmiştir ve uluslararası alanda intihar etmiştir" dedi.

İsrail'in uluslararası görüntüsü ve sicilinin zaten bozuk olduğunu ve bu yönde bir endişesi olmadığını belirten Oğan, konunun hem uluslararası hem de Türkiye-İsrail boyutu olduğuna işaret etti.

"Türkiye-İsrail ilişkileri bundan sonra her türlü senaryoya açık hale geldi" diyen Oğan, bundan sonra Akdeniz'de Ege'de yaşananlara benzer sorunların olması ihtimali bulunduğunu kaydetti.

Oğan, "İsrail'in bu yaptığı ile uluslararası alanda düşmüş olduğu haksız durumdan İsrail'i kurtaracak fevri davranışlardan uzak durmamız gerekir. Bu tür davranışlarımız İsrail'e haklılık kazandırır" dedi.

İsrail'in medya ve lobi gücü olduğunu kaydeden Oğan, İsrail'in bunları kullanmak için Türkiye'de provokasyonlara girişebileceğini belirtti ve "Vatandaşlarımızın son derece dikkatli olması lazım. Tepkilerimizi diplomatik anlamda, sivil toplum kuruluşları çerçevesinde gerçekleştirmemiz lazım. Asla bunu fiziki bir alana dökmemiz lazım " diye konuştu.

Türkiye'nin BM Güvenlik Konseyi geçici üyesi olarak muhtemelen konuyu BM'ye getireceğini söyleyen Oğan, "Türkiye-İsrail ilişkileri tarihindeki en büyük sınavla karşı karşıyadır" diye konuştu.

AA 



Bu haber 925 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,198 µs