En Sıcak Konular

İsrail'e tepki amacıyla Coca Cola protesto edildi

31 Mayıs 2010 20:20 tsi
Zonguldak'ta İsrail'e tepki mitingi düzenlendi. Mitingde, İsrail'e tepki amacıyla Coca Cola marka meşrubat şişeleri, temsili olarak klozete boşaltıldı.

Zonguldak Madenci Anıtı'nda, Memur-Sen Zonguldak Şubesi tarafından İsrail'in, silahsız insanların bulunduğu gemiye saldırmasını kınayan bir miting düzenlendi. Anıtı dolduran vatandaşlar, tekbir getirip çeşitli sloganlar attı.

Çocukların ve gençlerin de katıldığı mitingde bir konuşma yapan Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Kamuran Aşkar, İsrail mallarına boykot çağrısında bulunarak, "Terör devleti İsrail, kudurmuşluğunu, kanlı yüzünü tüm dünyaya bir kez daha gösterdi. Başta ülkemiz olmak üzere tüm dünya ülkeleri katil devlet İsrail ile askeri ve ekonomik işbirliğini tamamen bitirmelidir. Demokratik ilişkilerine derhal son vermelidir.

Türkiye, İsrail Büyükelçisini acilen Ankara'ya çağırmalı; İsrail Büyükelçisini de sınırdışı etmelidir. Tüm dünya ülkeleri ambargo uygulayarak İsrail'i tecrit etmelidir. Spor etkinlikleri başta olmak üzere İsrail, hiç bir uluslararası yarışmalara sokulmamalı, resmi ve sivil tüm kuruluşlardan üyeliği silinmelidir. Tüm dünya ülkelerinde İsrail mallarına karşı boykot başlatılmalıdır." dedi.

Daha sonra Coca Cola markalı meşrubatlar, temsili olarak konulan klozetlere boşaltıldı. Vatandaşlar, "Bundan sonra İsrail malına para verirsem bu para bana haram olsun." diye tepki gösterdiler.

YARDIM GEMİSİNDE BULUNAN ZONGULDAKLI DİŞ DOKTORUNUN EŞİ VE 3 ÇOCUĞU DA MİTİNGDEYDİ

Bu arada, İsrail'in saldırdığı Filistin'e yardım gemisinde bulunan Zonguldaklı diş doktoru Salih Merdivan'ın eşi Gülşen, çocukları İbrahim (15), Yahya (13) ve Sehle (10) de mitinge katılanlar arasındaydı.

İmam-Hatip Lisesi 1. sınıfa giden İbrahim Merdivan, babasının ya şehit ya gazi niyetiyle yola çıktığını belirterek, şunları söyledi: "Babam Filistin'e yardım amaçlı gitti. Onlar esir alınınca biz de protesto için buraya geldik. Babamın kötü bir amacı yoktu; sadece yardım amaçlı gitti. Orada onun tek gayesi vardı, kalırsa gazi, ölürse şehitlik. Allah ondan razı olsun, gitti görevini yaptı."

CİHAN



Bu haber 864 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,045 µs