En Sıcak Konular

MÜSİAD'dan İsrail'e sert tepki

31 Mayıs 2010 20:14 tsi
MÜSİAD Yönetim Kurulu, İsrail’in Türk yardım gemilerine düzenlediği saldırıyı sert bir şekilde kınadı.

Açıklama şu şekilde:
“Kardeşi açken tok yatan bizden değildir” vicdani sorumluluğunun gereğini yerine getirmeye çalışan yaşlı, kadın ve çocukların bulunduğu insani yardım gemilerine İsrail’in yaptığı bu keyfi ve vahşi saldırıyı en ağır şekilde kınıyoruz.

İsrail, elinde tek bir silah dahi olmayan, uluslararası sularda seyir halindeki, beyaz bayrak çekmiş, sadece insani yardım amaçlı yük taşıyan bu gemilere yaptığı saldırı ile insan hayatını, insan hak ve hürriyetlerini ve bunlara yönelik barışçı tüm girişimleri tanımadığını tüm dünyanın gözü önünde sergilemiştir.

İnsanlığın Vicdanına, Kardeşlik Duygularına Yapılan Saldırıyı Kınıyor ve Lanetliyoruz

Uluslararası sularda meydana gelen, uluslararası hukukun hiçe sayıldığı ve hiçbir mantıklı gerekçesi bulunmayan bu saldırının dünyanın hiçbir kesimi tarafından kabul görmesi mümkün değildir, olmamalıdır. Eşitlik içermeyen, çıkarcı saldırı ve açıklamaların arkasına gizlenmeye de artık hiçbir dünya liderinin lüksü kalmamıştır. Dünyanın birçok ülkesinden insani yardım amacıyla bir araya gelen tamamıyla sivil yüzlerce kişiye ve arkasındaki milyonlarca kişiye yapılan ve sadece zulüm anlayışının ürünü olan bu saldırıyı gerçekleştirenlere Dünyanın dur demesinin zamanı gelmiştir.

Bu bağlamda, başta Birleşmiş Milletler olmak üzere uluslararası toplumu, İsrail’e yaklaşımını bir kez daha gözden geçirmesi ve gerekli yaptırımların İsrail üzerinde uygulanması için göreve davet ediyoruz. İsrail’in tüm dünyaya hesap vermesi gerektiği gerçeğiyle, BM Güvenlik Konseyinin sadece bu konuyla ilgili olarak acilen toplanması yönünde, ilgili ülkelerin harekete geçmesinin önemini vurgulamak istiyoruz.

Bununla beraber, aynı anda İskenderun’da Deniz Kuvvetlerimizin karargâhına yönelik yapılan roketli saldırıya da dikkat çekmek istiyoruz. Saldırının zamanlaması ve yapılış tarzı oldukça düşündürücüdür.

Türkiye’nin uluslararası düzeyde yürüttüğü başarılı ilişkileri ve ulaştığı etkinliği gölgelemeye yönelik yapıldığı anlaşılan bu saldırıları her kesimin kınaması gerektiğini düşünüyor, her iki olayda da şehit düşen tüm kardeşlerimize Allah’dan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve sabır diliyor, yaralılara acil şifa dileklerimizi iletiyoruz.



Bu haber 615 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,418 µs