En Sıcak Konular

Yaralanan 15 Kişinin ismi açıklandı

31 Mayıs 2010 20:04 tsi
İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkan Vekili Yavuz Dede, Gazze'ye insani yardım götüren gemilere İsrail saldırısında yaralananlardan ismi belirlenen 15'ini açıkladı.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Genel Başkan Vekili Yavuz Dede, İsrail askerleri tarafından saldırıya maruz kalan insani yardım gemisinde yaralanan 15 kişinin ismini açıkladı.

Yaralıların isimleri şöyle: "İmdat Avli, Mustafa Batıran, Rebeha Gümrükçü, Cevdet Ökenek, Erkan Baycıdam, Muhyiddin Yıldırım, Osman Çalık, Suat Koşmaz, Şahin İbrahim Güleryüz, Şükrü Peker, Mehmet Murat Yıldırım, Canip Tunç,

Saadettin Furkan, M. Ali (Soy ismi belli değil), Tuna Yücel"

Dede, yaptığı açıklamada, son alınan bilgilere göre, gemide bulunan Türk gazetecilerin sınır dışı edileceğini ve Türkiye'ye gönderileceğini belirtti.

İHH Genel Merkezi'nde saldırı ile ilgili son gelişmeler değerlendirildi. İHH Başkan Vekili'nin düzenlediği basın toplantısında, gemilere İsrail tarafından silah konulması gibi bir durumun olabileceğini ve böyle bir hadiseden endişe duyduklarını dile getirdi.

Gemilerin amacının, sadece insani yardım olduğuna dikkat çeken Dede, "Dertleri sadece insani yardım götürmek olan insanları katleden terör devletinden, her türlü ahlaki zaafiyeti ve kalleşliği beklemekteyiz. İsrail kaynakları tarafından yapılan açıklamada 39 Türk gazetecinin sınır dışı edilerek Türkiye'ye gönderileceği bildirildi. Söz konusu arkadaşlarımızla ilgili hava alanında bir karşılama töreni düzenlenerek, Levent'teki İsrail konsolosluğu önünde ortak bir açıklama yapılacaktır. Levent'teki nöbetimiz de arkadaşlarımız serbest bırakılıp, şehitlerimizin naaşları teslim edilinceye kadar devam edecektir.

Başbakanımızın da belirttiği gibi, İsrail'in uyguladığı, insanlık dışı bir devlet terörüdür. Gemilerimize yönelik saldırı bir defa daha ortaya koydu ki İsrail bölgede barış istemiyor. Aksine kandan beslenmeye devam etmek için elinden gelen her türlü mücadeleyi sürdürüyor. İsrail kan için ne kadar kararlıysa biz de Filistin'in özgürlüğü için ondan daha şiddetli bir şekilde kararlıyız. Gelişmelerle ilgili gün içerisinde sürekli sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz." şeklinde konuştu. Yavuz Dede, konuşmasında, gemideki bazı yaralıların isimlerini de açıkladı.

İNSANİ YARDIM GEMİSİNDEKİ YARALILAR

İmdat Avli

Mustafa Batıran

Rebeha Gümrükçü

Cevdet Ökenek

Erkan Baycıdam

Muhyiddin Yıldırım

Osman Çalık

Suat Koşmaz

Şahin İbrahim Güleryüz

Şükrü Peker

Mehmet Murat Yıldırım

Canip Tunç

Saadettin Furkan

M. Ali (Soy ismi belli değil)

Tuna Yücel

CİHAN



Bu haber 720 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,094 µs