En Sıcak Konular

Hükümet yaralılara odaklandı, asker sessiz

31 Mayıs 2010 14:13 tsi
Hükümet yaralılara odaklandı, asker sessiz Türkiye, İsrail’e ne dozda tepki vereceğini belirlemek için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Erdoğan’ın tavrını bekliyor.

İsrail ordusunun uluslararası sularda Türk gemisine saldırması, uluslararası hukuka göre Türk toprağına yapılan bir saldırı olarak kabul ediliyor. Dışişleri Bakanlığı, İsrail’e yönelik açıklamasında bu konuyu şimdilik satır arasına gizlemeyi tercih etti.

İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüştü. Bu görüşmelerin içeriği şimdilik netleşmezken, Türkiye şu anda 30’u aşkın yaralıyı Türkiye’ye getirmek için İsrail’le görüşmeler yapıyor.

ARINÇ ACİL DURUM ZİRVESİ TOPLADI

Başbakan Erdoğan’ın Latin Amerika gezisine çıkmadan önce vekalet verdiği Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, sabah saatlerinde Başbakanlık’ta acil durum toplantısı yaptı.
Halen devam eden toplantıya İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan katıldı. Sonrada Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül’ün de katıldığı toplantıya 11.45’te Sağlık Bakanı Recep Akdağ da dahil oldu. Toplantıdan yazılı ve veya sözlü herhangi bir açıklama yapılmazken, yaralıların Türkiye’ye nasıl getirileceği konusunda hazırlık yapıldığı öğrenildi.

BAŞBAKANIN UÇAĞI HAZIR BEKLİYOR

Öte yandan Şili’de bulunan Başbakan Erdoğan’ın uçağı havaalanında hazır bekletiliyor. Erdoğan, Türkiye’de sabah saatlerinde başlayan İsrail saldırısını saat farkından dolayı Şili’de gece yarısı öğrendi. Erdoğan’ın uçağının Şili’de sabah Türkiye’de de akşam olduğu dakikalarda kalkması bekleniyor. Türkiye’nin tavrı yarın Erdoğan’ın temaslarını kısa keserek Türkiye’ye gelmesinin ardından netleşecek. Erdoğan’ın uçakta Türk gazetecilere yapacağı ilk açıklama da önem taşıyor.

GÜL 14.30’DA KONUŞACAK

Ankara’da bulunan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de sessizliğini saat 14.30’da bozması bekleniyor. Gül, Çankaya Köşkü’nde saat 14.30’da Antakya Süryani Katolik Patriği ve Süryani Katolik Toplumu Genel Ruhani Reisi Mar İğnatiyos Yousuf Yunan ve beraberindeki Heyeti kabul edecek. Gül’ün bu kabulde konuşması bekleniyor.

ASKERİN TAVRI

Alınan bilgilere göre Genelkurmay Başkanlığı, olaya “soğukkanlı” yaklaşıyor. İsrail’in Mavi Marmara gemisinin yanaşmak istediği bölgenin İsrail tarafından “ambargo bölgesi” ilan edildiğine vurgu yapan askeri yetkililerin, “İsrail’in bu bölgeyi ambargo bölgesi ilan etmesine BM gibi uluslar arası kuruluşların yanı sıra bölge ülkelerinden de ciddi tepki gelmiyordu. Sessiz bir kabul verdi. Böyle bir diplomatik ortamda, ‘ambargo bölgesi’ne girilirse, böyle bir tepkiyle karşılaşmak normaldir” yaklaşımında olduğu kaydediliyor.

Okan Haksever/ Dünya Bülteni



Bu haber 950 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,832 µs