En Sıcak Konular

Yunanistan'da İsrail'e tepkiler çığ gibi büyüyor

31 Mayıs 2010 13:57 tsi
Yunanistan'da İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere yönelik saldırılarına protestolar arka arkaya geliyor.

Yunan hükümetinin tepkisinden sonra, sivil toplum kuruluşları ve partiler düzenleyecekleri gösterilerle İsrail'i protesto edecek.

Yunanistan Savaşı Durdurun Koalisyonu, İsrail'in neden olduğu trajediyi protesto amacıyla bugün 19:00'da İsrail'in Atina Büyükelçiliği önünde bir protesto gösterisi organize etti. Partilerin de destek vereceği gösteriye, binlerce kişinin katılması bekleniyor.

Yunan siyasi partileri de, İsrail'in neden olduğu krize tepki gösterdi. Ana muhalefet Yeni Demokrasi, yaşananlardan duyduğu üzüntüyü dile getirdi ve İsrail'i kınadı. Muhalefet partilerinden Sol İttifak (Sinaspismos) da, İsrail'in Gazze'ye insani yardım götüren 50 ülkeden gönüllüye karşı yaptığı saldırı ile işlediği cinayetlere sert tepki gösterdi. Sol İttifak, Yunan hükümetine de çağrıda bulundu ve rehineler ile bütün gemilerin serbest bırakılması için girişimlerde bulunmasını istedi. Sol İttifak, Yunan vatandaşlarını bu akşam üzeri 19:00'da İsrail Büyükelçiliği önünde yapılacak gösteriye katılmaya da çağırdı. Bu arada Sol İttifak Atina milletvekili Theodoros Dritsas, İsrail'in neden olduğu gerginlik ve Yunan hükümetinin yaptığı girişimleri konusunda Dışişleri Bakanı'nın cevaplaması talebiyle bir soru önergesi verdi.

Yunanistan Komünist Partisi (KKE) de yayınladığı açıklamada, İsrail'i Gazze'ye yardım götüren insanlara karşı yaptığı vahşi cinayet saldırısı nedeniyle suçladı. KKE, Yunan halkına mağdur Filistinlilere destek çıkmaları mesajı verdi.

Tüm İşçiler Militan Cephe Sendikası (PAME), İsrail'in saldırılarını ağır ifadeler içeren bir bildiriyle kınadı. PAME, 1 Haziran'da Atina'nın büyük meydanlarından Omonya'da 18:30'da bir protesto gösterisi düzenleyeceğini duyurdu. Protestolar kapsamında göstericiler, İsrail'in Atina Büyükelçiliği'ne yürüyecek.

Yunan Savunma Bakanı Evangelos Venizelos, İsrail Büyükelçisi'ni bakanlığa çağırdı. Görüşme öncesi açıklamalarda bulunan Venizelos, "Bugün çok zor bir gün yaşıyoruz." dedi. Yunan Savunma Bakanı, Yunanistan ve İsrail arasında devam eden ortak askeri tatbikatın sona erdiğini İsrail büyükelçisine resmen iletecek. Son gelişmeler hakkında büyükelçiden açıklama isteyecek. Bu arada Yunanistan, İsrail Hava Kuvvetleri Komutanı'nın yarın başlaması beklenen Atina ziyaretini de iptal etti.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, Gazze'ye yardım götüren gemilerde bulunan Yunan vatandaşlarının sağlık durumuna ilişkin kendilerine bir bilgi verilmediğini duyurdu. Farklı kaynaklar, MAVİ MARMARA gemisinde bulunan bir Yunan vatandaşının yaralandığını bildirmişti.

Yunan televizyon ve internet haber siteleri, İsrail'in saldırılarını ilk haber olarak verdi. Bütün tarafların tepkilerini aktaran basın-yayın organları, Türkiye'nin sert çıkışına geniş yer verdi.

cihan



Bu haber 677 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,659 µs