En Sıcak Konular

Aşırı sağ partiden İsrail katliamına destek

31 Mayıs 2010 12:43 tsi
İsrail'in Gazze'ye giden yardım gemilerine saldırmasına aşırı sağ Danimarka Halk Partisi (DF) destek verdi.

Partinin dış politikalardan sorumlu sözcüsü Sören Espersen, saldırının İsrail karasularında gerçekleştiğini savunarak, "Kendi karasularına izinsiz giren gemiler hakkında tüm ülkeler İsrail gibi davranırdı. Aynı tepkiyi ABD, Çin, Rusya, Fransa ve Danimarka'da gösterirdi." dedi.

İsrail askerlerine gemiden ateş açıldığı konusunda kendisinin ikna olduğuna belirten aşırı sağcı vekil, "İsrail'in kendi karasularında askerlerine ateş açılması kabul edilemez bir durumdur." dedi.

İsrail'in yaptığı katliamı destekleyen görüşler ortaya koyan Espersen gemiden bir karşı koyma olmadan İsrail askerlerinin saldırdığının ortaya çıkması durumunda ise "İsrail artık sınırı aşmıştır." yorumunu yaptı.

Sörensen İsrail'i açık destek verdikten sonra ihtiyatlı konuşmayı da elden bırakmayarak, "Eğer gemide herhangi bir silah bulunamazsa İsrail'in yaptığı kabul edilmez. Ancak gemide herhangi bir saldırı girişiminde bulunmayan sivil halka karşı İsrail askerlerinin ateş açtığını düşünemiyorum." diyerek saldırıyı haklı göstermeye devam etti.

İsrail saldırına en sert tepkiyi Birlik Listesi verdi. Birlik Listesi dış politika sözcüsü Fran Aaen, Danimarka'nın derhal İsrail'i kınaması gerektiğini belirterek, "Gazze'yi kuşatarak yardımları engelleyen İsrail için artık uluslar arası toplum harekete geçmelidir." dedi.

Gazze'ye yardım konvoyuna davet edilen isimlerden biri de Sosyalist Halk Parti'nin Pakistan asıllı milletvekili Kemal Kureyşi'ydi. Kureyşi, meclisin yoğun programından dolayı davete icabet edemediğini belirterek, "Bu saldırı beni derinden sarstı. Çok gereksiz bir provokasyon İsrail'in yaptığı. Bu günlerde 'İsrail'in dostuyum' demek artık tüm dünyada zorlaşmıştır. Konuyu Danimarka dışişleri bakanlığı ve AB'ye kesinlikle taşıyacağım." diye konuştu.

cihan



Bu haber 625 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,752 µs