En Sıcak Konular

İsrail'e tepki yağıyor

31 Mayıs 2010 12:17 tsi
İsrail'e tepki yağıyor İsrail'in Gazze'ye insani yardım götüren Türk gemilerine düzenlediği saldırıya, her kesimden tepki yağıyor.

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı: İsrail yıllardır sürdürdüğü alışkanlığı terk etmediğini bir kez daha göstermiş ve gemiye fiili müdahalede bulunmak suretiyle saldırı gerçekleştirmiş. Şu ana kadar ulaşan bilgilere göre, 10-15 dolayında kişi hayatını kaybetmiş. Yardım taşıyan gemide bulunan insanlar silahlı olmadığına göre, silahlı olmaları söz konusu olamaz. Niye bu kadar insan öldü? O da dikkat çekici. Hunharca bir eylem bunu da şiddetle kınıyoruz.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural: Uluslararası camia nezdinde bir tepki ortaya koymak gerekiyor. Güvenlik Konseyi toplantıya çağrılabilir. Demek ki 'one minute' demekle olmuyor bu işler sayın başbakan. Lafla peynir gemisi yürümüyor.

Filistin'in Ankara Büyükelçiliği: İsrail tarafından Gazze'ye giden yardım gemilerine yapılan barbarca saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Saldırı, dört yıldan fazladır kuşatma altında yaşayan mazlum bir halkın yardımına dünyanın her tarafından gelen sivillere karşı yapılan organize bir devlet terörüdür. Saldırı, uluslararası kanunu hiçe sayarak ve Gazze'de yaşayan insanlarımıza, insan haklarına, uluslararası kanunu savunan ve kafileyi düzenleyen sivil toplum örgütlerine karşı yapılan barbarca saldırıdır.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali: Gazze'ye yardım taşıyan sivil inisiyatife yönelik uluslararası sulardaki silahlı baskın insanlığın ortak vicdanında derin bir yara açmıştır. Türk Kızılayı, ölü, yaralı ve gemilerde bulunan yaklaşık 600 sivilin hastanelere ve güvenli noktalara ambulans uçak, hastane gemisi ve ambulans helikopterlerle tahliyesi için hazırdır.

Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan: Yaşları 1 ile 80 arasında değişen kadın, çocuk demeden İsrail ordusunun uluslararası sularda bir barış gemisine saldırması İsrail'in kanlı yüzünü bir kez daha ortaya çıkarmıştır. Uluslararası toplumun İsrail'e kesin bir şekilde tavır alması gerekir.

HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkanı Salim Uslu: İsrail, insani yardım malzemeleri taşıyan sivillere yönelik düzenlediği saldırı ile insanlık suçu işlemiştir. Bu olaya vicdan sahibi insanların seyirci kalmamasını ve uluslararası mekanizmaların da bir an önce harekete geçmesini bekliyoruz. İsrail'in Ortadoğu'da estirdiği terör ve saldırıların sonu bir türlü gelmiyor. İsrail, Ortadoğu'da travmatik bir vaka haline geldi. Kadın, çocuk ve sivil demeden saldırmaya devam ediyor. İsrail, insanlığa yüzyılın utancını yaşattı, yaşatmaya devam ediyor. İsrail Gazze'ye insani yardım malzemeleri taşıyan sivillere yönelik düzenlediği saldırı ile insanlık suçu işlemiştir, uluslararası hukuku ihlal etmiştir. İsrail'in işlediği 'insanlık suçu' karşısında BM, NATO, AB, İslam Konferansı Örgütü ve Arap Birliği gibi uluslararası mekanizmalar biran önce harekete geçmeli ve bu kirli oyuna artık 'dur' demelidir.

CİHAN



Bu haber 454 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,540 µs