En Sıcak Konular

Barbarlığa karşı Türkiye ayakta!

31 Mayıs 2010 09:53 tsi
Barbarlığa karşı Türkiye ayakta! İsrail'in gerçekleştirdiği çirkin saldırıya karşı 12.30'da Taksim Meydanı'nda gösteri yapılacak. Levent'teki İsrail Konsolosluğu önünde başlatılan protesto gösterileri büyüyerek devam ediyor.

İsrail'in gerçekleştirdiği çirkin saldırıya karşı 12.30'da Taksim Meydanı'nda gösteri yapılacak.

Yapılacak gösteriye birçok sivil toplum örgütü ve siyasi partilerden katılım olacak.

İHH İnsani Yardım Vakfı'nın da aralarında bulunduğu dünyanın çeşitli ülkelerinden çok sayıda sivil toplum örgütünün Gazze'ye insani yardım götürmek amacıyla oluşturdukları konvoya İsrail'in düzenlediği saldırıda ölü ve yaralıların bulunduğu haberi tepkilere sebep oldu. Saldırının hemen ardından Levent'teki İsrail Başkonsolosluğu önüne giden çok sayıda vatandaş İsrail hükümetini ve saldırıları protesto ediyor.

Sabah saatleri itibariyle Konsolosluk önündeki kalabalık ve protesto gösterileri artarak devam ediyor. Konsolosluk önünde hazırlanan platformdan Gazze filosunda yaşananlarla ve son durum hakkında sık sık bilgi veriliyor. Kalabalık da sloganlarla İsrail'i protesto ediyor. Zaman zaman Kur'an-ı Kerim okunan protesto gösterilerinde platforma çıkan konuşmacılar İsrail'in Filistin'e yönelik yaptığı daha önceki saldırılar ile ilgili bilgi veriyor ve dün gece saatlerinde yaşanan saldırı hakkında bilgi veriyor.

Yardım filosuna yapılan saldırıyı haber alanlar araçlarıyla ve toplu taşıma araçlarıyla İsrail Konsolosluğu önüne gelip protesto gösterisinde bulunuyor.

İsrail Büyükelçisi'nin evinin önündeki bekleyiş sürüyor  

İsrail'in yardım gemisine saldırmasının ardından, İHH üyeleri İsrail Büyükelçisi Gabi Levi'nin evinin önünde bekleyişini sürdürüyor.

Gece saatlerinde büyükelçilik önünde bir araya gelen vakıf üyeleri, gemiye saldırılmasının ardından toplu halde büyükelçinin evinin önüne yürüdü. Burada protestolarını sürdüren guruba polis dağılması yönünde uyarıda bulundu. Ancak gurup dağılmayarak sloganlar eşliğinde İsrail'i protestosunu sürdürdü. Polisle kısa bir arbede yaşanmasına rağmen protestocu gruba polis tarafından herhangi bir müdahale gerçekleşmedi.

cihan



Bu haber 666 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,337 µs