En Sıcak Konular

'Bölükbaşı: Referandum, kuru oylama değil'

30 Mayıs 2010 17:09 tsi
Milliyetçi Hareket Partisi(MHP) Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı, Anayasa Değişikliği ile ilgili referandumun, 26 maddenin kuru oylaması değil, genel seçimin provası olduğunu söyledi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Bölükbaşı, MHP İzmir İl Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi. 12 Eylül'de yapılacak Anayasa Değişikliği ile ilgili referandumu değerlendiren ve soruları cevaplandıran Deniz Bölükbaşı, referandum kabul edilirse etnik köken ayrımının artacağını iddia etti. Anayasanın 26 maddesinin değişiminin kabul edilip edilmemesinden ibaret olmadığını ileri süreen Bölükbaşı, "Referandum yalnızca, 26 maddenin kuru kuru oylaması olarak görülmesin. Her bakımdan genel seçimin provası olacaktır.'' şeklinde konuştu.

Önce referandum, ardından da genel Seçim sandıklarında oy kullanılacağının altını çizen Bölükbaşı, referandumda ele alınacak anayasa değişikliğinin, halkın sorunlarına çare bulmak amacından çok genel Seçim provası ve AK Parti'nin 8 yıllık özel sıkıntılarına göre hazırlandığını iddia etti. Bölükbaşı, "Halk 12 Eylül'de 8 yıllık AK Parti dönemini onaylıyor mu? PKK açılımını? Habur rezaletini içine sindiriyor mu? Yolsuzlukların hesabının yargı önünde verilmesini istiyor mu? Yapanın yanına kar kalsın mı kalmasın mı? Bunlara karar verilecektir." ifadelerini kullandı. Referandum için 46 ile gidildiğini, MHP olarak yaz boyunca yoğun çalışacaklarını anlatan Bölkübaşı, referandum öncesinde halka anayasa değişikliğinin ardındaki nedenleri anlatacaklarını söyledi.

Soruları da cevaplayan Bölükbaşı, Türkiye'nin İran'ın uranyum takası konusunuda izlediği politikayı anlamakta zorluk çektiğini ifade ederek "Türkiye'yi sadece İran anlıyor." dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Arjantin gezisinin, Atatürk heykelinin açılışının yapılmama kararı nedeniyle iptal edildiği yönündeki sorular üzerine de Bölükbaşı, "Böyle konular, Başbakan uçakta havadayken kararlaştırılmaz, programlar önceden hazırlanır, belirlenir. Başbakan, bu durumdan da bir şov malzemesi çıkarmaya çalışıyor. Oysa ki, böyle bir durum devlet ciddiyetiyle de diplomasi gelenekleriyle de bağdaşmaz." diye konuştu.

CHP'nin yeni durumunu değerlendiren Bölükbaşı, CHP Genel Başkanlığı'na seçilen Kemal Kılıçdaroğlu'nun siyasileri milli ve hayati meselelerdeki duruşlarıyla değerlendirdiklerini, geçmişte söylediği bazı cümlelerin kendilerinde sual oluşturduğunu belirtti. Kılıçdaroğlu'nun farklı ortamlarda söylediği 'PKK'ya affa biz varız', 'Habur'da bazı yanlışlıklar yapılmıştır ama yine de teslim olmaları olumludur', 'Seçim barajı düşürülecektir' şeklinde sözlerini hatırlatan Bölükbaşı, "Önemli olan, Kılıçdaroğlu'nun genel af ile ne kastettiği, Habur'da ne gibi yanlışların yapıldığı, yüzde 10'un altına düşen Seçim barajıyla Meclis'te birilerinin kurumsal olarak temsilini nasıl bir demokratikleşme olarak algıladığını açıklamasıdır. Bu konulardaki görüşlerini bu çerçevelerde sürdürürse Başbakan ile daha yakın bir frekansta olduğu görülüyor. Kendisine başarılar diliyoruz. Medyanın da büyük bir desteği var kendisine. Anadolu'da bir söz vardır 'tavuğun cücüğü güzün belli olur' diye. Yani tavuğun birçok civcivi olabilir ama önemli olan güz geldiğinde kaçının hayatta olduğudur. Biz de kendisini Seçim sandığında göreceğiz." şeklinde konuştu.

cha



Bu haber 703 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,940 µs