En Sıcak Konular

Bakan Atalay: 'Yanlış yapana acımayacaksın'

30 Mayıs 2010 17:00 tsi
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, demokratikleşme konusunda epey mesafe kat ettiklerini, ancak bazı şeyleri mevzuat ve hukuku değiştirerek sağlayamadıklarını belirtti.

Bakan Atalay, zihniyet değişimi gerektiğini ifade ederek, "İşte onu da eğitimle ve titiz denetimle sağlamaya çalışıyoruz. Yanlış yapana acımayacaksınız. Teşkilatın içinde birbirini koruma oluyor, yanlış yapanı korumayacaksınız. Eğer hala yanlışlar varsa bunlar bizim bilgimiz dışındadır." diye konuştu.

İçişleri Bakanı Prof. Dr. Beşir Atalay, 'Türkiye Buluşmaları 2' toplantılarına katılmak üzere Batman a geldi.

Batman Valisi Ahmet Turhan'ı makamında ziyaret eden Bakan Atalay, burada yaptığı kısa görüşmenin ardından Muğla'da üniversite öğrencileri arasında çıkan kavgada silahla vurularak ölen Muğla Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Şerzan Kurt'un Batman'daki ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Buradan Atatürk Spor Salonu'na geçen Bakan Atalay, Türkiye Buluşmaları 2 toplantıları kapsamında partililere hitap etti. Türkiye'nin demokrasi açığını kapatmak için çaba gösterdiklerini belirten Atalay, "Partiyi kurarken, daha parti programını hazırlarken, siyasete niyetlenirken şunu dedik; bizim en önemli fonksiyonumuz, Türkiye'nin demokrasi açığını kapatmaktır. Biz Türkiye'nin demokrasi açığını kapatacağız. Biz insan odaklı bir partiyiz ve biz devletin de insan odaklı olmasını istiyoruz." dedi.

TMK mağduru çocuklarla ilgili yasa tasarısına da değinen Atalay, "18 yaşından küçük çocukların çocuk mahkemelerinde yargılanmalarını sağlayan kanun tasarısını Meclis'e gönderdik. Bu yıl Parlamento tatile girmeden bu yasalaşacak, bunu çok önemli görüyoruz." şeklinde konuştu.

"BAZI ŞEYLER İÇİN ZİHNİYET DEĞİŞİMİ GEREKİYOR"

İşkence ve kötü muamele konusunda Türkiye'nin önemli mesafe kaydettiğine dikkat çeken Bakan Atalay, şunları ifade etti: "İşkence cezalarını artırdık, bunların cezaları tecil edilemez, paraya çevrilemez. Bu gün işkence sıfır denecek seviyeye inmiştir. 81 ilin valisi, emniyet amiri ve jandarma komutanlarıyla toplandığımızda şunları diyoruz. Yanlış yapana acımayacaksınız. Teşkilatın içinde birbirini koruma oluyor, yanlış yapanı korumayacaksınız. Eğer hala yanlışlar varsa bunlar bizim bilgimiz dışındadır. Türkiye failli meçhullerle, yargısız infazlarla, işkence ve kötü muameleyle anılmayan bir ülke oluyor. Uluslararası alanda bunu sağladık. İstisnalar var, daha mesafe almalıyız."

Bazı şeyleri mevzuat ve hukuku değiştirerek sağlayamadıklarını belirten Bakan Atalay, "Zihniyet değişimi gerekiyor. İşte onu da eğitimle ve titiz denetimle sağlamaya çalışıyoruz." diye ifade etti.

Tekel İŞÇİLERİNDEN PROTESTO

Kapalı spor salonunda yapılan AK Parti'nin Türkiye Buluşmaları Toplantısı ardından salon önünde toplanan bir grup Tekel işçisi, Bakan Atalay'la görüşmek istedi.

Bakan Atalay'la görüşmelerine izin verilmeyen Tekel işçileri, hem polisin tutumunu hem de Bakan Atalay'ı attıkları sloganlarla protesto etti.

cha



Bu haber 730 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,257 µs