En Sıcak Konular

Şehitlerimizi uğurluyoruz

30 Mayıs 2010 15:14 tsi
Şırnak'ta, bir grup terörist tarafından açılan ateş sonucu dün şehit olan Piyade Uzman Çavuş Doğan Balduk'un (32) cenazesi İzmir'de toprağa verildi.

Bostanlı Beşikçioğlu Camisi'nde düzenlenen askeri törene şehidin babası Nurettin, annesi Methiye eşi Seher Balduk, kardeşleri Remziye Balduk, Hülya Zeybek, Hicran Aslanoğlu, Zülküf Balduk ve yakınlarının yanı sıra İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan, MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Bölükbaşı, AK Parti İzmir Milletvekilleri İsmail Katmerci, Tuğrul Yemişçi, Ege Ordusu Kurmay Başkanı Tümgeneral Ömer Paç, Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Ziya Güler ve Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Kadir Sağdıç da katıldı.

Cenaze namazı öncesinde fenalaşan Balduk'un babası Nurettin Balduk, hazır olan ambulansta bir süre dinlendirildi.

Törende gözyaşlarını tutamadığı görülen anne Methiye Balduk, şehit oğluyla en son 28 Mayısın gece yarısından sonra konuştuğunu, oğlunun sık sık yaptığı gibi yine helallik istediğini söyledi. 29 Mayıs sabahı şehit haberi aldıklarını belirten anne Balduk, 'Oğlum zaten o mertebeye ulaşmak istiyordu' dedi.

Baba Nurettin Balduk ise 'Vatan sağolsun' dedi. Cenaze namazının ardından Balduk'un babası ve eşi tabuta sarılarak, bir süre ağladı. Anne Methiye Balduk ise ağlamayacağını belirterek, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' diyerek tabuta sarıldı.

Şehit uzman çavuşun cenazesi bir süre top arabasında taşındı. Bu sırada anne Balduk, ağlayan eşine seslenerek, 'Ağlamayacaksın, ağlamayacağım, fırsat vermeyeceğim' diye konuştu.

Törende Türk Bayrağı açan bir grup vatandaş da, 'Askere uzanan eller kırılsın, kahrolsun PKK' sloganları attı. Balduk'un cenazesi öğlen vakti kılınan cenaze namazından sonra Kadifekale Şehitliği'ne defnedildi.

Şırnak'ın Merkez ilçesi dağlık arazi kesiminde, teröristlerle güvenlik güçleri arasında dün sabah meydana gelen çatışma sonucu bir piyade uzman çavuş, bir piyade er ile bir geçici köy korucusu şehit olmuş, iki askeri personel yaralanmıştı.

haberler.com



Bu haber 583 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,901 µs