En Sıcak Konular

Bakan Dinçer'den 'maden' itirafı

30 Mayıs 2010 10:50 tsi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, 30 madencinin can verdiği Zonguldak Karadon Kömür Ocağı’ndaki grizu faciasını değerlendirdi.

Türkiye’yi yasa boğan Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Karadon Kömür Ocağı’ndaki patlamada ölen 30 işçiden ikisine hâlâ ulaşılamadı. Çalışmaların devam ettiğini belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, 17 Mayıs’ta yaşanan grizu faciasıyla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. Facianın kendilerini derinden üzdüğünü ve yaraladığını söyleyen Dinçer, yerin 540 metre altındaki madencilerin galeri açarken dinamit patlattıklarını, bu sırada da metan gazının açığa çıktığını kaydetti.

CİHAZLAR ÇALIŞIYORDU

Bundan yarım saat sonra patlamanın yaşandığını vurgulayan Dinçer şöyle devam etti: “Ocakta bütün otomatik ölçüm cihazları bulunuyor. Cihazlar çalışmış, gerekli ölçümler yapıldıktan sonra riskli bir noktaya gelindiğini görür görmez otomatik olarak elektrikler kesilmiş. Böyle bir ortamda içeride gaz olsa bile onu harekete geçirecek kıvılcıma ihtiyaç var. Bunun niçin ortaya çıktığının henüz tespit edemedik.” Bu noktada çok büyük ihtimalle ihmalden söz edilebileceğini belirten Dinçer, bunun idari mi yoksa orada çalışan işçilerin ortaya çıkardığı bir ihmal mi olduğunun araştırıldığını kaydetti. Dinçer, “Göçükler kaldırıldıktan sonra bakanlığımız, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın uzmanları ve savcılığın bilirkişileri inecekler, gerçek nedeni belirleyecekler” diye konuştu.

4 VARDiYA 24 SAAT ÇALIŞIYOR

Grizu faciasının ardından geçen zamanda kurtarma ekibinin çok büyük riskleri üstlenip Karadon kuyusuna indiğini ifade eden Bakan Ömer Dinçer, çıkarılamayan iki işçi için çalışmaların devam ettiğini bildirdi. Dinçer şöyle dedi: “Çok yoğun bir çalışma var, günde 4 vardiya çalışıyoruz. Ama göçük büyük ve tahribat oldukça fazla.”

 bugün

 

 

 




Bu haber 744 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,965 µs