En Sıcak Konular

CHP'de bacanak sürprizi

30 Mayıs 2010 10:27 tsi
Gürsel Tekin'in yer almadığı MYK listesiyle ilgili sürpriz iddia: 'Önder Sav MYK'ya Tekin'in yerine bacanağını aldı...' CHP'de bugün belli olan Merkez Yönetim Kurulu listesi, çeşitli söylentileri de beraberinde getirdi.

Geçtiğimiz günlerde düzenelenen kurultayda Genel Başkanlığa seçilen Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte iktidar hedefleyen CHP'de sular durulmuyor.

Bugün belli olan CHP Merkez Yönetim Kurulu listesinde ismi olmayan CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin büyük bir şok yaşadı. Listelerin açıklanmasından sonra konuyla ilgili kısa bir değerlendirme yapan Tekin: ''Bunu bana değil, Genel Başkan'a sorun'' diyerek topu Kılıçdaroğlu'na attı.

CHP'de Önder Sav faktörü

CHP kulislerinde yaşanan hareketli saatler çeşitli dedikoduları da beraberinde getirdi. Bir iddiaya göre, CHP'nin ağır toplarından Önder Sav'ın, Gürsel Tekin'i MYK'ya almadığı yönünde. Sabah gazetesi yazarlarından Sevilay Yükselir'de bu iddiaları doğrular nitelikte bir açıklama yaptı. Yükselir'e göre; Önder Sav MYK'ya Tekin'in yerine bacanağını aldı.

Bacanağı da MYK'da

İşte Yükselir'in o açıklamaları...

Bugün CHP'nin 14 kişilik Merkez Yönetim Kurulu (MYK) açıklandı. Gürsel Tekin listeye alınmadı. Yeni yönetimdeki isimler hakkında görüşlerini sormak için aradığımız Sabah Gazetesi köşe yazarı Sevilay Yükselir, listedeki en önemli şaşkınlığını şöyle dile getirdi: "Yeniden Genel Sekreter seçilen Önder Sav'ın listeye bacanağını da soktuğunu söylemek isterim. Bu konu hakkında yarın çok detaylı bir yazı kaleme alıyorum. O isim Abdülrezzak Erten'dir!"

Bu açıklama CHP kulislerini uzun süre meşgul edeceğe benziyor.

“BİREYLERE İNDİRGENEREK SİYASET OLMAZ”

Öte yandan parti yönetiminin açıklanmasının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Önder Sav, CHP Genel Sekreteri Önder Sav, CHP'nin köklü ve yönünü çağdaşlığa döndürmüş bir parti olduğunu belirterek, ''CHP'de bireylere indirgenerek siyaset olmaz'' dedi.

Bir CHP'linin PM'ye seçilen dört üyenin parti üyesi olmadıkları iddiasıyla Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı ve Çankaya İlçe Seçim Kuruluna yaptığı itiraza ilişkin soru üzerine Sav, itirazın yasal sürenin tamamlanmasının ardından yapıldığını, mahiyeti konusunda ayrıntılı bilgisi olmadığını kaydetti. Sav, 31 Mayıs Pazartesi gününden sonra konuya ilişkin daha ayrıntılı bilgi sahibi olabileceğini söyledi.

Sav, adı kulislerde MYK üyeleri arasında geçen ancak listede yer alamayan Gürsel Tekin'e ilişkin bir soruyu yanıtlarken de ''Parti Meclisi değerlendirmesini yaptı. Merkez Yönetim Kurulu'nu seçti. Her bir arkadaşımız bizim için değerlidir. 80 arkadaşımızın içinde 20 kişinin arasında yer alacak pek çok arkadaşımız var. Bireylere indirgenerek CHP'de siyaset olmaz. CHP köklü ve yönünü çağdaşlığa dönmüş bir partidir. Kişilere yönelik soruları kabul etmek istemem'' dedi.

Önder Sav, Gürsel Tekin'in PM üyesi olması nedeniyle il başkanlığının boşaldığının hatırlatılması üzerine ise görev bölümü yapacak olan MYK'nın il başkanlıklarına ilişkin gerekli düzenlemeleri gelecek süreçte yapacağını ifade etti.

bugün



Bu haber 949 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,435 µs