En Sıcak Konular

Şehitlikler, Osmanlı'nın büyüklüğünü gösteriyor

29 Mayıs 2010 19:16 tsi
Mısır'ın başkenti Kahire'deki Türk Şehitliği'ni ziyaret eden Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Balkanlarda, Ortadoğu'da pek çok yerde şehitlikler bulunduğunu, bunların Osmanlının büyüklüğüne işaret ettiğini söyledi.

Üç ay gecikmeli olarak Mısır'a resmi ziyaret gerçekleştiren Başbuğ, bugün sabah Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek tarafından kabul edildi. Daha sonra meslektaşı Hüseyin Tantavi ile bir araya gelen Başbuğ, iki ülke arasındaki askeri ilişkileri masaya yatırdı.

Ardından Kahire'nin Abbasiye semtinde bulunan Türk Şehitliği'ni gezen Başbuğ burada yatan 4.500 şehidin kutsal toprakları savunmak için canlarını feda ettiklerini belirtti.

Türk ve Mısır silahlı kuvvetleri arasındaki işbirliği alanlarının başında eğitim ve öğretim geldiğini söyleyen Başbuğ, savunma sanayi konuları da dahil olmak üzere işbirliğinin önümüzdeki süreçte çok büyük bir ivme kazanacağına inandığını belirtti.

Daha fazla yakınlaşmanın iki ülkeye büyük güç katacağını ve bölge barışının sağlanmasına katkıda bulunacağının da altını çizen Org. Başbuğ her tarafı tarih olan bir ülkeye gelmekten son derece mutlu olduğunu vurguladı.

Balkanlar, Ortadoğu, Kafkaslar her yerde Türk şehitliği gördüklerini ifade eden Başbuğ, bunun da Osmanlı Devleti'nin büyüklüğünü, ne kadar büyük bir alanda yaşadığını gösterdiğini belirtti.

Yaklaşık üç ay önce Mısır'a gelmesi beklenen Orgeneral Başbuğ, ortaya çıkan Balyoz darbe planı iddiaları üzerine gezisini ertelemek zorunda kalmıştı.

Geçtiğimiz yıl sonunda Mısır Genelkurmay Başkanı Tantavi Türkiye'ye ziyaret gerçekleştirmişti. Başbuğ'un resmi temaslarının ardından Mısır'ın tarihi ve turistik bölgelerini gezmesi bekleniyor.

2008 yılı sonunda gerçekleşen Gazze saldırıları sonrası bozulan Türk-İsrail ilişkilerinden sonra Ankara-Kahire askeri ilişkileri de hızla gelişmeye başlamış ve iki ülke ortak deniz tatbikatı gerçekleştirmişti. (CİHAN)



Bu haber 941 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,863 µs